Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Ryby
Marinovaný losos na rozmaríne
Včera večer sme mali s kamošmi veľkú grilovačku. Boli šalátiky, grilované zelenina, ale hlavne mäso vo všetkých podobách. Dnes by to chcelo niečo ľahšie, a tak je nedeľný obed v znamení lososa a grilovanej zeleniny. Tentoraz sme vyskúšali sladkú marinádu a zužitkovali sme aj rozmarín z našej balkónovej záhradky. Inak, my sme ho síce robili v rúre, ale určite by bol skvelý aj na grile. :)
Nátierka z pečeného lososa
Ostal vám z obeda kúsok upečeného lososa, alebo len máte chuť na trochu inú nátierku? Vyskúšajte túto. Prvenstvo bryndzovej je v našej domácnosti vážne ohrozené! ;)
Losos so smotanovým špenátom
Takto pripravený losos je najlepší na svete a keď k nemu pridáte to ostatné, dostanete veľmi výživný, chutný a ešte aj farebný obed. Ach, škoda že už nie je. :/
Cestovinový šalát s tuniakom
Na chatu alebo párty s kamošmi ako stvorený. Pre veľký úspech som ho robila dvakrát a určite nie naposledy. :) Samozrejme, tí, čo sa nekamarátia s tuniakom ho neocenia, ale pre nich môžete urobiť inú verziu. Napríklad s kuracím mäsom a jablkom alebo brokolicou, vajíčkom a syrom...
Hejk na bylinkách a cesnaku
Dvaja mladí ľudia, ktorí spolu žijú, nemusia v nedeľu na obed vysmážať šnicle ani piecť kura. Pokojne si môžu urobiť takúto rybičku, hlavne v lete je to super zmena. No čo vám poviem, pochutili sme si. :)
Lososové špagety s hráškom a špargľou
Toto je jedno z tých jedál, ktoré sa dá jesť teplé, ale aj s izbovou teplotou. Navyše ho pohodlne zjete vidličkou z plastovej nádoby, čiže si ho môžete pokojne vziať do práce a zjesť hoci aj za počítačom. Samozrejme, len keď vám horia termíny, inak treba zachovať kultúru stolovania! :)
Rybie filé v syrovom cestíčku
Po sviatkoch sme si uvarili niečo ľahšie - na trávenie aj náročnosť prípravy. Namiesto ryby môžete pokojne dať aj kuracie prsia, brokolicu alebo inú zeleninu. Syrové cestíčko je skvelé na akomkoľvek podklade. :)
Pečený hejk
Odborníci na zdravú výživu hovoria, že morskú rybu si treba dať aspoň raz do týždňa. Tak sme si urobili hejka alias morskú šťuku. Má super jemné mäsko a málo kostí.
Losos so stredomorskou zeleninou
Len vy dvaja, grilované ryby, kopec zeleniny, vychladené vínko a v pozadí neúnavné vyhrávanie cikád. Leto sa blíži, a tak si už nacvičujeme ľahké jedlá - ako od mora.
Tagliatelle s lososom
Ďalšia rýchlovka, keď vás už omrzia cestoviny s klasickými omáčkami. Táto je použiteľná aj ako romantická večera. Nielenže je to chutné, ešte to aj pekne farebne vyzerá.
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk