Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kokosová panna cotta s malinami

Kokosová panna cotta s malinami

Klasickú panna cottu, alias taliansky smotanový dezert, som ešte neskúšala, rovno som začala jej zdravšou alternatívou s kokosovým mliekom. Je výborná, efektná, skrátka ideálny dezert pre návštevy. Rozpis je na cca 6 porcií, podelili sme sa s našou nateraz poslednou vianočnou návštevou. :)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

500 ml  kokosové mlieko
250 ml  šľahačková smotana
5 ks  plátok želatíny
 vanilkový lusk
 krupicový cukor
 mrazené maliny

Postup prípravy

Všetko sa to začalo tým, že som dostala liter kokosového mlieka. Čo s ním? Rýchlo vymyslieť nejaký chutný dezert. :) Najskôr si treba namočiť plátky želatíny do studenej vody, asi na štvrť hodinku.

Potom do kastróla naliať šľahačku a pridať kokosové mlieko - tú najvodovejšiu časť som zliala preč, ale nemusíte to robiť. Dôležité je poriadne premiešať hustú časť s tekutou. Obsah kastróla zohrievame a podľa chuti osladíme. Ja som dala nejaké dve trochu kopcovité lyžice, treba okoštovať. Pridáme aj semienka vanilky, alebo si to uľahčíme tým, že časť cukru nahradíme vanilkovým.

Keď je mliečna zmes horúca a už-už sa chytá vrieť, odstavíme ju z ohňa a pridáme do nej odkvapkanú želatínu. Necháme úplne rozpustiť. 

Nasleduje fáza nalievania do formičiek, misiek, šálok, pohárikov... čoho len chcete. Dezert môžeme podávať priamo v nádobkách alebo vyklopený. V tom prípade si pomôžeme tak, že misky vopred vymažeme kokosovým olejom alebo vyložíme fóliou. Prípadne ich pred podávaním namočíme do teplej vody.

Tak či tak, po naplnení misky najskôr chladíme aspoň 6 hodín, až potom ich podávame/ vyklápame.

Mrazené (alebo aj čerstvé, lenže teraz je január :) ) maliny dáme do menšieho hrnca, pridáme trochu cukru a premiešame, aby odmrzli. Potom ich odstavíme a na panna cottu ich aplikujeme až vychladnuté. :)

Tip: Pomer smotana : kokosové mlieko môže byť aj v prospech smotany, ale mne je šľahačka dosť nesympatická a používam ju minimálne. Originál panna cotta je však z čistej smotany. Možno sa raz na ňu odhodlám. :)

5. 1. 2016 19:50

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty