Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Fit šišky plnené vanilkovým krémom
Klasické šišky sú síce chutné, no majú prakticky nulovú výživovú hodnotu, plus ešte sú aj plné tuku. Nie že by som vám ich chcela znechutiť, raz za čas neuškodia ani takéto. ;) Ale pre zmenu môžete skúsiť namiesto vyprážania upiecť rúre, alebo zvoliť verziu z tvarohového cesta. Ak ich naplníte jahodami a takýmto vanilkovým krémom, ich chuť ešte vylepšíte plus doplníte bielkoviny.
- 18 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | hrudkovitého tvarohu |
50 g | High Protein Pudding Vanilla Dr. Oetker |
20 g | masla |
3 PL | tuzemáku |
1 | vajce L |
120 g | polohrubej múky |
120 g | hladkej múky |
1,5 PL | práškového cukru |
1 ČL | vanilkového extraktu |
1 | ČL sódy bikarbóny |
štipka soli | |
+ maslo na potretie | |
350 g | High Protein Pudding Vanilla Dr. Oetker |
250 g | jemného odtučneného tvarohu |
1 | Crème Olé vanilka Dr. Oetker |
1 | vanilkový cukor |
1 – 2 PL | tuzemáku (alebo 2 ČL citrónovej šťavy a kôru z polovice citróna) |
Postup prípravy
Šišky z tvarohového cesta už na blogu mám, konkrétne tu. Tento recept je však trošku iný. Šišky sú trošku pevnejšie a dajú sa pekne prekrojiť, aby ste im mohli uštedriť poctivú dávku vanilkového krému.
Obe verzie sú bez kysnutia, čo vám ušetrí kopec času.
Recept vznikol vrámci spolupráce so značkou Dr. Oetker a ich vanilkovým High Protein Puddingom, ktorý som použila nielen do náplne, ale aj do cesta. Zo 400 g balenia vám vyjde poctivých 10 – 14 šišiek.
Tvaroh, puding, vajce, roztopené maslo, extrakt a rum dáme do misy a vymiešame do hladkej hmoty. Sypké suroviny premiešame a ručne (varechou) ich zapracujeme do tvarohovej zmesi. Vznikne nám vláčne cesto, ktoré necháme 15 minút odpočívať.
Rozvaľkáme ho na hrúbku 1,5 – 2 cm a vykrajujeme kolieska (napr. pomocou pohára na víno). Moje mali priemer 6,5 cm. Ukladáme ich na plech a potrieme roztopeným maslom. Pečieme na 180° asi 18 minút, kým nie sú zlatisté. Necháme vychladnúť na mriežke, potom prekrojíme, naplníme krémom a poukladáme kúsky jahôd alebo iného ovocia.
Na krém vymiešame metličkovým šľahačom tvaroh, zvyšok pudingu, cukor a Créme Olé spolu s tuzemákom, alebo si zvolíme sviežu citrónovú a nealko verziu krému. Krém je tuhý ihneď, netreba ho chladiť. Preložíme do zdobiaceho vrecka a naplníme šišky. Dozdobíme plátkami jahôd.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk