Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Šľahačková bábovka s jahodami
Rada robím koláče, pri ktorých ide do cesta šľahačková smotana. Nahrádza tekutú zložku a zároveň aj tuk, takže si trošku ušetríte robotu a aj chuť je veľmi príjemná. A čo s k šľahačke hodí úplne najviac? No predsa jahody! :)
- 50 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 | vajcia |
130 g | kryštálového cukru |
250 g | šľahačkovej smotany |
1 ČL | vanilkový extrakt |
330 g | polohrubej múky |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
štipka soli | |
15 ks | jahôd |
Postup prípravy
Pomaličky dozrievajú aj tie naše, ale do tejto bábovky som šupla ešte kúpené. Vrch bábovky som pofŕkala roztopenou bielou čokoškou a ozdobila kúskami mrazom sušených jahôd. Mňam. :)
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do zhustnutia. Primiešame šľahačkovú smotanu, vanilkový extrakt a múku, do ktorej sme vopred vmiešali kypriaci prášok do pečiva a štipku soli. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Nakoniec povtláčame jahody. (15 až 20 menších kusov)
Pečieme na 175 stupňov asi 50 minút.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk