Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Venčeky s malinovým krémom
Mnohí majú pred odpaľovaným cestom rešpekt a ja som nebola výnimka. Keď som ho robila prvýkrát, pozrela som si viacero receptov a postupov, potom som vyskúšala spôsob, ktorý sa mi pozdával najviac a vyšlo to na prvý šup. :) S radosťou môžem povedať, že to nie je nič zložité a keby som bola vysadená na krémové zákusky, robím ho každý týždeň. Aj keď tento malinový krém je veľmi svieži, za mňa silno konkuruje vanilkovej klasike. Vyskúšate? ;)
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 ml | vody |
55 g | masla |
štipka soli | |
150 g | hladkej múky |
4 | vajcia |
500 g | malín |
110 g | kryštálového cukru |
2 x | vanilkový cukor |
2 PL | domáceho sirupu, napr. bazový alebo ovocný, ja som dala morušový |
1 bal. | Zlatý klas Premium (40 g) |
300 g | masla |
Postup prípravy
Najskôr postup na odpaľované cesto. Do nižšieho širšieho kastróla nalejeme vodu, pridáme soľ a nakrájané maslo. Privedieme do varu a keď už obsah hrnca poriadne vrie, nasypeme doň všetku múku. Stíšime a vareškou cesto miešame – odpaľujeme od dna a stien hrnca, kým sa nevytvorí jednoliate cesto. Odpaľujeme pár minút a keď sa cesto začne prichytávať o dno hrnca, odstavíme. Cesto premiestnime do misy, do ešte teplého pridáme všetky vajcia a metličkovým šľahačom ich zapracujeme tak, aby vzniklo ťahavé a lesklé cesto. Preložíme ho do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame kolieska. Toto množstvo cesta by malo vyjsť cca na 2 veľké plechy (cca 30 ks).
Rúru vyhrejeme na 230°, vložíme plech s venčekmi a hneď stíšime na 200°. Pečieme takto 10 min., potom stíšime na 180° a dopekáme ešte cca 12 minút do zlatista. Rúru počas pečenia neotvárame.
Vychladnuté venčeky prekrojíme a naplníme krémom.
Čerstvé maliny, ideálne zo záhradky, rozmixujeme a prepasírujeme. (Dajú sa použiť aj mrazené.) Zasypeme ich cukrom, pridáme Zlatý klas Premium, sirup a metličkou dobre premiešame.
Za občasného miešania privedieme do varu, aby hmota zhustla na kašu. Nakoniec ešte za stáleho miešanie pár minút prevaríme. Prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala, a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Mäkké maslo vyšľaháme najskôr samotné, postupne doň zašľahávame malinovú hmotu, kým nevznikne krém. Dáme ho zachladiť, preložíme do zdobiaceho vrecka a môžeme plniť venčeky. Ja som dala do každého dve vrstvy krému, super je aj kombinácia vrstva krému a vrstva vanilkovej šľahačky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk