Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Venčeky s malinovým krémom

Venčeky s malinovým krémom

Mnohí majú pred odpaľovaným cestom rešpekt a ja som nebola výnimka. Keď som ho robila prvýkrát, pozrela som si viacero receptov a postupov, potom som vyskúšala spôsob, ktorý sa mi pozdával najviac a vyšlo to na prvý šup. :) S radosťou môžem povedať, že to nie je nič zložité a keby som bola vysadená na krémové zákusky, robím ho každý týždeň. Aj keď tento malinový krém je veľmi svieži, za mňa silno konkuruje vanilkovej klasike. Vyskúšate? ;)

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
Cesto
250 ml  vody
55 g  masla
 štipka soli
150 g  hladkej múky
4  vajcia
 
Plnka
500 g  malín
110 g  kryštálového cukru
2 x  vanilkový cukor
2 PL  domáceho sirupu, napr. bazový alebo ovocný, ja som dala morušový
1 bal.  Zlatý klas Premium (40 g)
300 g  masla

Postup prípravy

Najskôr postup na odpaľované cesto. Do nižšieho širšieho kastróla nalejeme vodu, pridáme soľ a nakrájané maslo. Privedieme do varu a keď už obsah hrnca poriadne vrie, nasypeme doň všetku múku. Stíšime a vareškou cesto miešame – odpaľujeme od dna a stien hrnca, kým sa nevytvorí jednoliate cesto. Odpaľujeme pár minút a keď sa cesto začne prichytávať o dno hrnca, odstavíme. Cesto premiestnime do misy, do ešte teplého pridáme všetky vajcia a metličkovým šľahačom ich zapracujeme tak, aby vzniklo ťahavé a lesklé cesto. Preložíme ho do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame kolieska. Toto množstvo cesta by malo vyjsť cca na 2 veľké plechy (cca 30 ks).

Rúru vyhrejeme na 230°, vložíme plech s venčekmi a hneď stíšime na 200°. Pečieme takto 10 min., potom stíšime na 180° a dopekáme ešte cca 12 minút do zlatista. Rúru počas pečenia neotvárame.
Vychladnuté venčeky prekrojíme a naplníme krémom.

Čerstvé maliny, ideálne zo záhradky, rozmixujeme a prepasírujeme. (Dajú sa použiť aj mrazené.) Zasypeme ich cukrom, pridáme Zlatý klas Premium, sirup a metličkou dobre premiešame.

Za občasného miešania privedieme do varu, aby hmota zhustla na kašu. Nakoniec ešte za stáleho miešanie pár minút prevaríme. Prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala, a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Mäkké maslo vyšľaháme najskôr samotné, postupne doň zašľahávame malinovú hmotu, kým nevznikne krém. Dáme ho zachladiť, preložíme do zdobiaceho vrecka a môžeme plniť venčeky. Ja som dala do každého dve vrstvy krému, super je aj kombinácia vrstva krému a vrstva vanilkovej šľahačky.

3. 6. 2022 22:51

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty