Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Nepečený mangový cheesecake
Ak si chcete dopriať tento parádny letný cheesecake, nemusíte zapínať rúru a potiť sa ešte viac, ako je v aktuálnych horúčavách nutné. Nemusíte dokonca ani nič variť, ak nerátam vodu na rozpustenie čokolády. Len pár surovín, chvíľka miešania, mixovania a svieži dezert je na svete.
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
140 g | maslových sušienok |
100 g | masla |
1 | vanilkový cukor |
500 g | krémového odtučneného tvarohu |
250 g | mascarpone |
300 g | bielej čokolády |
1 | zrelé mango |
1 | Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker |
Postup prípravy
Chutí skvelo aj samotný, ale lahodná mangová poleva, na ktorú vám stačí len 1 mango a balenie Crème Olé, ho dokonale pozdvihne. ;)
Sušienky pomelieme alebo podrvíme, zmiešame s cukrom a rozpusteným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 22 cm a odnímateľným okrajom. Dáme do chladničky.
Bielu čokoládu rozpustíme, osvedčil sa mi spôsob v miske nad parou. Vo väčšej mise spolu metličkou vymiešame tvarohy a mascarpone, postupne primiešame aj bielu čokoládu. Hustý krém nalejeme na stuhnutý sušienkový základ a urovnáme stierkou. Dáme dobre zachladiť na niekoľko hodín, prípadne cez noc. Mangovú polevu stačí urobiť cca hodinku pred podávaním. Zrelé mango očistíme, rozmixujeme dohladka. Pridáme balíček Crème Olé a prešľaháme tak, aby vznikol hustejší krém s konzistenciou asi ako puding. Natrieme na vrch koláča a opäť zachladíme.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk