Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jablková bábovka

Jablková bábovka
babovkazdravé dezerty

Jablková bábovka! Tak jemná, voňavá a vláčna, že ju neviete prestať jesť. Bol to pokus o pretvorenie mojej tekvicovej bábovky do jablkovej verzie a vyšiel, dokonca nad očakávania. Takže ak aj vy máte doma jablká nazvyš, ktoré sa pýtajú do koláča, skúste niekedy namiesto pité alebo štrúdle niečo iné. ;)

  • Čas varenia 60 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

250 g  očistených jabĺk
4  vajcia
250 g  ricotty (jemného tvarohu)
230 g  zmes rôznych múk
50 g  mandľovej múky (mletých orechov)
110 g  rozpusteného masla
65 g  trstinového cukru
1  vanilkový cukor
1  škoricový cukor

Postup prípravy

Ako vidíte v zozname surovín, cukru je v nej málo (a dá sa ešte menej). Bielkoviny zastupuje ricotta so svojou špecifickou chuťou, ale ak ju práve nemáte poruke, pokojne ju nahraďte jemným tvarohom.

Múku môžete použiť polohrubú aj hladkú, ale ideálne skúste aj iné druhy ako klasickú pšeničnú. Bábovka znesie a vy budete mať výživnejšie jedlo. Ja som použila kombo špaldová hladká - ovsená a klasická hladká. Doplnila som mandľovou múkou, vy môžete dať namiesto nej mleté orechy alebo pokojne aj mak. Ak nahradíte aj túto časť klasickou múkou, nič sa nestane.

Vajcia vymiešame s cukrom na najvyšších otáčkach asi 3 minútky. Primiešame ricottu, rozpustené maslo a všetky sypké prísady zvlášť premiešané dokopy. Na záver do hustého cesta zapracujeme jablká, ktoré ho rozriedia.
Formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. Lyžicou naložíme cesto a dáme piecť na 170°asi hodinku. Prípadne ku koncu môžeme znížiť teplotu a dať ventilátor, keby sa vám zdala byť v strede mokrejšia. 
20. 9. 2023 9:59

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty