Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jablková bábovka
Jablková bábovka! Tak jemná, voňavá a vláčna, že ju neviete prestať jesť. Bol to pokus o pretvorenie mojej tekvicovej bábovky do jablkovej verzie a vyšiel, dokonca nad očakávania. Takže ak aj vy máte doma jablká nazvyš, ktoré sa pýtajú do koláča, skúste niekedy namiesto pité alebo štrúdle niečo iné. ;)
- 60 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | očistených jabĺk |
4 | vajcia |
250 g | ricotty (jemného tvarohu) |
230 g | zmes rôznych múk |
50 g | mandľovej múky (mletých orechov) |
110 g | rozpusteného masla |
65 g | trstinového cukru |
1 | vanilkový cukor |
1 | škoricový cukor |
Postup prípravy
Ako vidíte v zozname surovín, cukru je v nej málo (a dá sa ešte menej). Bielkoviny zastupuje ricotta so svojou špecifickou chuťou, ale ak ju práve nemáte poruke, pokojne ju nahraďte jemným tvarohom.
Múku môžete použiť polohrubú aj hladkú, ale ideálne skúste aj iné druhy ako klasickú pšeničnú. Bábovka znesie a vy budete mať výživnejšie jedlo. Ja som použila kombo špaldová hladká - ovsená a klasická hladká. Doplnila som mandľovou múkou, vy môžete dať namiesto nej mleté orechy alebo pokojne aj mak. Ak nahradíte aj túto časť klasickou múkou, nič sa nestane.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk