Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Ryžový dezert à la crème brûlée
Vymyslieť recept z výrobku, ktorý stačí zaliať horúcou vodou, aby z neho bolo "normálne jedlo, je výzva. Ale ja mám výzvy rada a tak som, v tomto prípade instantnú ryžovú kašu, pretvorila na chutný a ešte aj pekný dezert v mištičke. Už sa len rozhodnúť, či si ho dať na raňajky alebo radšej poobede ku káve. :)
- 40 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 | Ryžová kaša vanilka Dr. Oetker |
200 ml | plnotučného mlieka |
100 ml | 33% šľahačkovej smotany |
1 | Trstinový cukor mletý vanilkový struk |
1 | žĺtok |
maslo na vymazanie mištičiek a hrubá múka (v prípade celiatikov bezlepková alebo mleté mandle) na ich vysypanie | |
2 – 3 PL | trstinového alebo kryštálového cukru |
Postup prípravy
Toto je jeden z dezertov, ktorý vyzerá slávnostne, pritom ho máte hotový za chvíľočku. Pri jeho tvorbe som sa inšpirovala obľúbeným francúzskym dezertom crème brûlée s karamelovou kôrkou na vrchu. Ako základ som si zvolila novinku od Dr. Oetker – ryžovú kašu s vanilkou a zníženým množstvom cukru. Takže žiadne šľahanie, len ručné miešanie.
Tieto instantné kaše sme si doma obľúbili, oproti iným značkám sú naozaj menej sladké a dá sa s nimi všeličo vymyslieť. Jediné, čo v tomto prípade možno nemá doma každý, je flambovacia pištoľ. Ale stojí pár eur a je to naozaj dobrá vecička. Navyše opaľovanie cukru do hneda je vynikajúca antistresová aktivita. :P
Rúru si predhrejeme na 180°. V mise zmiešame obsah oboch balení kaše s mliekom, smotanou, žĺtkom a vanilkovým cukrom. Premiešame metličkou a rovnomerne rozdelíme do zapekacích misiek, ktoré sme vopred vymastili a vysypali múkou.
Dáme piecť do rúry, pričom na jej dno vložíme hrnček alebo plech s vodou.
Keď je vrch dezertov pevný na dotyk a zlatistý, vyberieme ich a necháme trochu vychladnúť.
Bohato ich posypeme cukrom a oflambujeme, aby sa vytvorila tmavšia karamelová kôrka.
Ozdobíme ovocím a môžeme podávame, najlepšie vlažné.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk