Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ryžový dezert à la crème brûlée

Ryžový dezert à la crème brûlée
bez lepku

Vymyslieť recept z výrobku, ktorý stačí zaliať horúcou vodou, aby z neho bolo "normálne jedlo, je výzva. Ale ja mám výzvy rada a tak som, v tomto prípade instantnú ryžovú kašu, pretvorila na chutný a ešte aj pekný dezert v mištičke. Už sa len rozhodnúť, či si ho dať na raňajky alebo radšej poobede ku káve. :)

  • Čas varenia 40 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2  Ryžová kaša vanilka Dr. Oetker
200 ml  plnotučného mlieka
100 ml  33% šľahačkovej smotany
1  Trstinový cukor mletý vanilkový struk
1  žĺtok
 maslo na vymazanie mištičiek a hrubá múka (v prípade celiatikov bezlepková alebo mleté mandle) na ich vysypanie
2 – 3 PL  trstinového alebo kryštálového cukru

Postup prípravy

Toto je jeden z dezertov, ktorý vyzerá slávnostne, pritom ho máte hotový za chvíľočku. Pri jeho tvorbe som sa inšpirovala obľúbeným francúzskym dezertom crème brûlée s karamelovou kôrkou na vrchu. Ako základ som si zvolila novinku od Dr. Oetker – ryžovú kašu s vanilkou a zníženým množstvom cukru. Takže žiadne šľahanie, len ručné miešanie. 

Tieto instantné kaše sme si doma obľúbili, oproti iným značkám sú naozaj menej sladké a dá sa s nimi všeličo vymyslieť. Jediné, čo v tomto prípade možno nemá doma každý, je flambovacia pištoľ. Ale stojí pár eur a je to naozaj dobrá vecička. Navyše opaľovanie cukru do hneda je vynikajúca antistresová aktivita. :P

Rúru si predhrejeme na 180°. V mise zmiešame obsah oboch balení kaše s mliekom, smotanou, žĺtkom a vanilkovým cukrom. Premiešame metličkou a rovnomerne rozdelíme do zapekacích misiek, ktoré sme vopred vymastili a vysypali múkou.

Dáme piecť do rúry, pričom na jej dno vložíme hrnček alebo plech s vodou.

Keď je vrch dezertov pevný na dotyk a zlatistý, vyberieme ich a necháme trochu vychladnúť.

Bohato ich posypeme cukrom a oflambujeme, aby sa vytvorila tmavšia karamelová kôrka.

Ozdobíme ovocím a môžeme podávame, najlepšie vlažné.

6. 10. 2023 14:07

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty