Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dierkované mangové rezy

Dierkované mangové rezy

Spojenie jemného piškótového korpusu a lahodného pudingu funguje dokonalo, aj preto sú takzvané dierkované koláče veľmi obľúbené. Čo poviete na kombináciu kakao a mango? ;) Za mňa lepšia, ako som si predstavovala. Ak chcete zaujať nejakým menej tradičným koláčom, tento stojí za pokus.

  • Čas varenia 30 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

6  vajec
6 PL  kryštálového cukru
8 PL  polohrubej múky
6 PL  holandského kakaa
1 ČL  instantnej kávy
150 ml  oleja
150 ml  mlieka
1  kypriaci prášok do pečiva
 štipka soli
 
NA MANGOVÝ PUDING
2  balenia Premium puding mango & kurkuma Dr. Oetker
900 ml  mlieka
5 PL  cukru
 
NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
1  Puding s čokoládovou príchuťou Dr. Oetker
500 ml  mlieka
3 PL  cukru
250 g  kyslej smotany
 + 1 čerstvé zrelé mango na ozdobu

Postup prípravy

V tomto recepte som použila Premium puding Dr. Oetker v príchuti mango & kurkuma. Kurkumu je cítiť len ozaj jemne, takže ak máte radi chuť manga, neváhajte. A kombináciu s kakaom rozhodne odporúčam. Či už s kakaovým cestom, alebo aj s krémom z čoko pudingu a kyslej smotany, ktorý je sám o sebe skvelý a príjemne svieži. Ako celý tento koláčik. :)

Najskôr upečieme cesto. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hustú bielu hmotu. Postupne do nej vmiešame mlieko, olej, múku a kakao po lyžiciach. Pridáme aj kávu a kypriaci prášok. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do žĺtkovej časti.

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriate rúry na 180°asi na pol hodinu. Po upečení do ešte teplého korpusu urobíme opačnou stranou varechy dierky.

Odložíme bokom. Puding uvaríme v osladenom mlieku podľa návodu. Ešte horúci ho vylejeme na upečené cesto. Uhladíme stierkou, aby zatiekol do všetkých dierok. Vrstvu pudingu necháme aj na vrchu. Dáme zachladiť.

Medzitým uvaríme čokoládový puding. Keď je hotový, prikryjeme ho fóliou, aby sa dotýkala povrchu, a necháme vychladnúť. Potom ho rozmiešame metličkovým šľahačom a postupne po častiach vmiešavame kyslú smotanu. Takýto krém rozotrieme na koláč a opäť dáme vychladiť.

Pred podávaním ozdobíme nakrájaným čerstvým mangom.

 

 

5. 11. 2023 15:06

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty