Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Dierkované mangové rezy
Spojenie jemného piškótového korpusu a lahodného pudingu funguje dokonalo, aj preto sú takzvané dierkované koláče veľmi obľúbené. Čo poviete na kombináciu kakao a mango? ;) Za mňa lepšia, ako som si predstavovala. Ak chcete zaujať nejakým menej tradičným koláčom, tento stojí za pokus.
- 30 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
6 | vajec |
6 PL | kryštálového cukru |
8 PL | polohrubej múky |
6 PL | holandského kakaa |
1 ČL | instantnej kávy |
150 ml | oleja |
150 ml | mlieka |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
štipka soli | |
2 | balenia Premium puding mango & kurkuma Dr. Oetker |
900 ml | mlieka |
5 PL | cukru |
1 | Puding s čokoládovou príchuťou Dr. Oetker |
500 ml | mlieka |
3 PL | cukru |
250 g | kyslej smotany |
+ 1 čerstvé zrelé mango na ozdobu |
Postup prípravy
V tomto recepte som použila Premium puding Dr. Oetker v príchuti mango & kurkuma. Kurkumu je cítiť len ozaj jemne, takže ak máte radi chuť manga, neváhajte. A kombináciu s kakaom rozhodne odporúčam. Či už s kakaovým cestom, alebo aj s krémom z čoko pudingu a kyslej smotany, ktorý je sám o sebe skvelý a príjemne svieži. Ako celý tento koláčik. :)
Najskôr upečieme cesto. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hustú bielu hmotu. Postupne do nej vmiešame mlieko, olej, múku a kakao po lyžiciach. Pridáme aj kávu a kypriaci prášok. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do žĺtkovej časti.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriate rúry na 180°asi na pol hodinu. Po upečení do ešte teplého korpusu urobíme opačnou stranou varechy dierky.
Odložíme bokom. Puding uvaríme v osladenom mlieku podľa návodu. Ešte horúci ho vylejeme na upečené cesto. Uhladíme stierkou, aby zatiekol do všetkých dierok. Vrstvu pudingu necháme aj na vrchu. Dáme zachladiť.
Medzitým uvaríme čokoládový puding. Keď je hotový, prikryjeme ho fóliou, aby sa dotýkala povrchu, a necháme vychladnúť. Potom ho rozmiešame metličkovým šľahačom a postupne po častiach vmiešavame kyslú smotanu. Takýto krém rozotrieme na koláč a opäť dáme vychladiť.
Pred podávaním ozdobíme nakrájaným čerstvým mangom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk