Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vanilková žemľovka s whisky
Dostala som fľašu Jacka Danielsa a k nej tento recept na nenormálne dobrú žemľovku. Nie je to klasika, akú si robievame na obed, ale skôr dezert, lebo stačí naozaj malý kúsok. A ak si k nej pripravíte vanilkový puding, chuťový orgazmus je zaručený. :)
- 35 minút
- 40 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | toastový chlieb |
1/2 šál. | hrozienka |
2 PL | citrónová šťava |
0,5 dl | whisky |
2 ks | vajce |
1/2 šál. | cukor |
1,5 šál. | plnotučné mlieko |
1 ČL | vanilkový extrakt |
30 g | maslo |
pudingový prášok s pravou vanilkou | |
mlieko | |
cukor |
Postup prípravy
Hrozienka prepláchneme vodou a zelejeme ich citrónovou šťavou a whisky. Necháme odstáť asi 20 minút, aby dobre nasiakli. Toastový chlieb nakrájame na kocky a opečieme na panvici. Menšiu zapekaciu formu alebo jenskú misu vymastíme maslom a vysypeme do nej chlieb. Rovnomene posypeme hrozienkami a polejeme tekutinou, ktorá nevsiakla. V mise rozšľaháme vajcia s cukrom, pridáme mlieko a vanilkový extrakt a touto zmesou zalejeme chlieb. Necháme odstáť asi štvrť hodinku.
Na vrch poukladáme tenké plátky masla, dáme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista.
Puding uvaríme podľa návodu (môžeme ho urobiť trochu redší) a podávame ho so žemľovkou.
Mňam! ;)
Páči sa ti recept?
Komentáre
Pridať komentár
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk