Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Lasagne s cuketou

Lasagne s cuketou

Receptov s cuketou existuje neúrekom, no (žiaľ) v niektorých je použité len malé množstvo tejto všestrannej zeleniny. Takže ak sa cuketkám vo vašej záhrade darí aspoň tak dobre ako našim, potrebujete efektívnejšie recepty. :P Tieto lazane som mala v hlave už dlhšie, pôvodne som nastrúhanú cuketu chcela vopred opražiť na cibuľke, ale rozhodla som sa, že to urýchlim a zjednoduším. Výsledok ma veľmi príjemne prekvapil.

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 35 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

6  plátov lazaní
500 g  očistenej cukety
1-2  vajcia
3  strúčiky cesnaku
3 PL  lučiny
 soľ
1 PL  oleja
2  hrste mozzarelly

Postup prípravy

Povedala som si, že keď to bude chutiť chlapovi, recept môžem pokojne zverejniť. Chutilo mu, len sa tak po nich zaprášilo, a mne ešte viac. Takže tu je veľmi jednoduchý receptík.

Pri jeho príprave pokojne improvizujte, ani množstvá netreba úplne presne dodržať. Základ je, aby sa mokré cuketové vrstvy striedali so suchými lazaňami, ktoré pri pečení krásne nasajú vlhkosť a stanú sa kompaktnými.

 

Najskôr očistíme cuketu a nestrúhame ju nahrubo. Zmiešame s vajíčkom, prelisovaným cesnakom, lučinou a soľou. Nám to takto stačí, ale pokojne dajte aj trochu mletého korenia a napríklad oregano. Necháme 2 minútky postáť.

 

Na dno zapekacej misy nalejeme trochu oleja a rozotrieme. Rovnomerne rozložíme vrstvu nastrúhanej cukety, na ňu položíme 2 pláty surových lazaní vedľa seba. (Ak by sa nezmestili, pokojne z nich odlomte.) Vrstvy takto striedame, pričom vrchná bude cuketová (skôr tenšia). Dáme to piecť odokryté do rúry na 180° asi na 25 minút. Potom hojne posypeme mozzarellou (tou strúhanou, čo obsahuje škrob, tá je na zapekanie najvhodnejšia) a dáme dopiecť ešte asi na 10 minút na 200°.

13. 7. 2023 17:34

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty