Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Placky zo zvyšnej zemiakovej kaše
Jedlo sa nevyhadzuje, ale čo s ním, keď ho už nikto nechce? Napríklad taká zemiaková kaša z predošlého dňa. Mäso sa zjedlo, ostalo trocha kaše. Čo s ňou? Možností je viac. Napríklad pridať ju do cesta na chlieb. Alebo pridať múku a urobiť lokše. Použiť do ňokov či zemiakových guliek. Pridať žĺtky, ozdobne nastriekať a upiecť pusinky. Skvelá voľba sú aj tieto placky s kyslou kapustou.
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
350 g | zemiakovej kaše |
85 g | kyslej kapusty |
2 | vajcia |
20 g | údeného syra |
70 g | hladkej špaldovej múky |
1-2 | prelisovaný strúčik cesnaku |
1/2 ČL | soli |
1/2 ČL | majoránky |
olej alebo masť |
Postup prípravy
Kapustu scedíme, nakrájame nadrobno a primiešame do kaše spolu s vajcami. Syr nastrúhame a prihodíme do hmoty, podľa chuti pridáme soľ, sušený majorán, prípadne štipku mletého čierneho korenia. S ingredienciami môžete experimentovať podľa obsahu chladničky. Toto sú suroviny, ktoré som potrebovala minúť ja, takže pokojne niečo pridajte, niečo uberte, určite plackám neuškodí slaninka alebo klobáska na mini kúsky, syr sa dá nahradiť bryndzou, atď.
Pražíme alebo opekáme na panvici z oboch strán do zlatista. Podávame napríklad posypané balkánskym syrom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk