Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tvarohový koláč so slivkami
Opäť jeden krehký koláčik, tentoraz s bohatou tvarohovou plnkou, obohatený o posledné tohtoročné slivky. Originál recept je od mojej maminky, robievala ho často, vždy s iným ovocím. Do cesta dávala len hladkú múku. Ja mám však k slivkám veľmi rada aj mak, preto som časť nahradila makovou múkou.
- 45 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | hladká múka |
40 g | maková múka |
125 g | maslo |
1 | vajce |
štip. | soľ |
60 g | práškový cukor |
1/2 ČL | prášok do pečiva |
1-2 ČL | citrónová šťava |
trochu citrónovej kôry | |
1 | tučný tvaroh |
1 | jemný tvaroh |
1 | vajce |
1,5 dl | plnotučné mlieko |
4 ČL | Zlatý klas |
vanilkový cukor | |
krupicový cukor | |
kôra z polovice citróna | |
2 -3 PL | slivkový džem |
čerstvé slivky |
Postup prípravy
Maslo necháme zmäknúť. Zo surovín vymiesime cesto a dáme ho odpočívať do chladničky.
Všetky ingrediencie na náplň vymiešame ponorným mixérom. Cukor dáme podľa chuti - "přiměřeně". ;)
Cestom vystelieme okrúhlu formu na tart, dno môžeme jemne vymazať maslom, natrieme slivkovým lekvárom, vylejeme tvarohovú plnku a urovnáme. Na vrch poukladáme mesiačiky sliviek. A dáme upiecť, kým nebude plnka tuhá na dotyk a kraje cesta zlatisté.
Tip: Ja koláč asi 10 minút pred dopečením zyvknem posypať trstinovým cukrom. V rúre pekne skaramelizuje.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk