Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mandľové sušienky bez múky
Mám doma kilové vrece lúpaných mandlí, takže som hľadala nejaký fajný recept, v ktorom by som časť z nich zužitkovala. Najlepšie bez múky. Na tomto recepte na tradičné sicílske koláčiky sa mi páčilo, že je jednoduchý, stačí zmiešať tri ingrediencie.
- 15 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | mandle |
3 ks | bielok |
120 g | práškový cukor |
1 KL | mandľová aróma |
kandizované čerešne na ozdobu |
Postup prípravy
Zaujímavé je, že bielky sa používajú tak, ako sú - bez šľahania. Stačí ich zmiešať s najmeno pomletými mandľami a preosiatym práškovým cukrom. Môžeme pridať aj mandľovú arómu alebo trochu amaretta + pár kvapiek citrónovej šťavy. Malo by vzniknúť cesto - také, aby sa dalo vytláčať cez lis alebo cez zdobiace vrecúško. Postačí však aj lyžica, ktorou cestíčkou naberáme a robíme kôpky priamo na plech vystlaný papierom na pečenie či špeciálnu silikónovú podložku na makrónky. Ak by bolo cesto príliš riedke, pridáme ešte trochu mandlí (bielky totiž môžu mať rôznu veľkosť).
Pred pečením dáme zachladiť, kým sa rozohreje rúra. Ozdobíme kandizovanými čerešňami alebo pomarančovou kôrou, dáme piecť do ružovkasta, vyberáme ešte mäkké a necháme stvrdnúť na mriežke.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk