Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hummus z červenej šošovice a cvikly
Keď mi minule drahý zabudol kúpiť moju obľúbenú cviklovú nátierku, naštvala som sa a urobila som si doma ešte lepšiu. :) Hummus milujem a toto je trošku iná, ale prekvapivo, alebo vlastne celkom očakávane, skvelá kombinácia. A tá farba!
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
70 g | červená šošovica |
70 g | uvarená červená repa |
2 | strúčik cesnaku |
1 PL | sezamová pasta tahini |
soľ | |
citrónová šťava | |
½ ČL | rímska rasca |
Postup prípravy
Čítala som, že cviklu pre drobca je najlepšie variť v celku v šupke a odokrytú, kvôli vysokému obsahu kyseliny šťavelovej. Odvtedy ju tak varím, preto mi vždy z príkrmu pre malú zostane väčšina buľvy. Ale ja ju veľmi rada spotrebujem. :) Stačí pridať už len domäkka uvarenú červenú šošovicu, tahini pastu a ostatné pochutiny, a vymixovať dohladka. Rozpis je orientačný, množstvo soli, cesnaku a citrónovej šťavy si dajte podľa seba, rímsku rascu ani dávať netreba, ale ja ju má rada.
Pred podávaním môžete pokvapkať aj olivovým olejom a posypať bylinkami.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk