Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cuketové lečo
Klasika s nádychom stredomorskej kuchyne, sýte a zdravé, rýchlo hotové, osviežujúce. Viem, že sú ľudia, čo lečo neznášajú, ale ja ho milujem a obzvlášť túto verziu s cuketou. Áno, bez párku či klobásky. :)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | baby cuketa |
5 ks | paradajka |
2 ks | paprika |
1 ks | veľká cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
1 ČL | mletá sladká paprika |
soľ | |
olivový olej | |
2 ks | vajce |
Postup prípravy
Pre istotu si zopakujeme, ako sa robí lečo. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, ja dávam aj cesnak. Po chvíli pridáme mletú papriku (kto má rád, môže byť aj pálivá), a len kratučko orestujeme, aby nezhorkla. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, osolíme, prikryjeme a dusíme. Paprika potrebuje najviac času. Asi po 10 minútach pridáme cuketu nakrájanú na kocky a mesiačiky paradajok. V leče mi šupky nevadia, ale komu áno, nech najprv paradajky nareže do kríža, obarí horúcou vodou a olúpe.
Prikryjeme a dusíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom odokryjeme, ak je veľa vody, necháme chvíľu odpariť, vyklepneme vajíčka a dobre zamiešame. Podľa chuti dosolíme. Po pár minútkach je lečo hotové. Podávame s chlebom alebo zemiakmi.
Tip: Mám rada aj vegásku verziu s rozdrobeným tofu. To však pridáme do varenia zarovno zeleninou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk