Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Orechová bábovka bez múky
Predstavujem vám najlepšiu orechovú bábovku a ešte k tomu aj bez múky. :) Recept vychádza z jej čisto mandľovej dvojičky, ale s vlašákmi to má skrátka iný punc, taký jesenný. S podtónom citrónovej kôry a tuzemáku, ktoré určite nevynechávajte, je to to pravé...orechové. ;)
- 45 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | pomleté vlašské orechy |
200 g | najemno pomleté mandle (mandľová múka) |
2 ks | vanilkový cukor |
150 g | práškový cukor |
1 ČL | sóda bikarbóna |
kôra z polovice (prípadne aj celého) BIO citróna | |
100 g | rozpustené maslo |
4 ks | vajce |
210 g | jemný tvaroh alebo mascarpone |
1 PL | citrónová šťava |
3 PL | tuzemský rum |
1 PL | amaretto |
Postup prípravy
Zvlášť zmiešame všetky práškové suroviny. Postupne k nim pridávame rozpustené maslo, žĺtky, mascarpone alebo tvaroh, prípadne mix (s tvarohom to lepšie drží, mascarpone je zas jemnejšie), citrónovú šťavu, rum, prípadne aj amaretto, ak je poruke. Nakoniec opatrne metličkou zapracujeme sneh z bielkov. Pečieme na 170 stupňov na režime zhora zdola, asi v polovici znížime teplotu na 160°.
Či je už bábovka upečená zistíme pomocou špajle. Krájame ju až vychladnutú.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk