Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Orechová bábovka bez múky

Orechová bábovka bez múky
bábovkabez múkybez lepku

Predstavujem vám najlepšiu orechovú bábovku a ešte k tomu aj bez múky. :) Recept vychádza z jej čisto mandľovej dvojičky, ale s vlašákmi to má skrátka iný punc, taký jesenný. S podtónom citrónovej kôry a tuzemáku, ktoré určite nevynechávajte, je to to pravé...orechové. ;)

  • Čas varenia 45 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
SYPKÉ SUROVINY
200 g  pomleté vlašské orechy
200 g  najemno pomleté mandle (mandľová múka)
2 ks  vanilkový cukor
150 g  práškový cukor
1 ČL  sóda bikarbóna
 kôra z polovice (prípadne aj celého) BIO citróna
 
TEKUTÉ SUROVINY
100 g  rozpustené maslo
4 ks  vajce
210 g  jemný tvaroh alebo mascarpone
1 PL  citrónová šťava
3 PL  tuzemský rum
1 PL  amaretto

Postup prípravy

Zvlášť zmiešame všetky práškové suroviny. Postupne k nim pridávame rozpustené maslo, žĺtky, mascarpone alebo tvaroh, prípadne mix (s tvarohom to lepšie drží, mascarpone je zas jemnejšie), citrónovú šťavu, rum, prípadne aj amaretto, ak je poruke. Nakoniec opatrne metličkou zapracujeme sneh z bielkov. Pečieme na 170 stupňov na režime zhora zdola, asi v polovici znížime teplotu na 160°.

Či je už bábovka upečená zistíme pomocou špajle. Krájame ju až vychladnutú.

8. 9. 2019 21:29

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty