Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Plnené hrušky s vanilkovo-citrónovým krémom

Plnené hrušky s vanilkovo-citrónovým krémom
bez lepku

Máte chuť na sladké, no nechcete príliš zhrešiť? Ovocie ju nie vždy uspokojí, ale keď ho upečiete a trošku vyšperkujete, to je iná káva. Pečené plnené jablká robievam už roky, teraz som ich však skúsila zameniť za hrušky, ktoré majú prirodzene ešte viac cukru. S orechovo-brusnicovou náplňou je z nich sladučký dezert. Vanilkový krém s citrónovou kôrou mu dodá punc luxusu.

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 20 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  hruška
 šťava z ½ citróna
40 g  vlašské orechy
20 g  sušené brusnice
1 PL  med
2 PL  maslo
¼ ČL  Finesse Citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
½  Trstinový cukor mletý vanilkový struk
 
NA KRÉM
350 ml  mlieko
1  žĺtok
20 g  Premium puding Pravá vanilka smotanová Dr. Oetker
1  vanilkový cukor
1 PL  cukor
1 ČL  Finesse Citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker

Postup prípravy

Hrušky olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Opatrne vydlabeme jadrovníky tak, aby sa vytvorila jamka. Polovice hrušiek dobre pokvapkáme citrónom, aby nezhnedli. Pripravíme si náplň. Orechy aj brusnice nasekáme, zmiešame ich s medom, kôrou a rozpusteným maslom. Hrušky uložíme do vymastenej zapekacej nádoby alebo plechu reznou časťou nahor. Môžeme kúsok zospodu zrezať, aby boli stabilnejšie. Do jamiek naložíme náplň a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°približne na 20 minút. Pred koncom pečenia hrušky môžeme posypať vanilkovým cukrom a na dve minúty zapnúť funkciu gril.

Keď sú hrušky hotové, uvaríme si krém. V tretine mlieka rozmiešame puding a cukry, zvyšok dáme zahrievať a pomaly vmiešame aj pudingovú zmes. Pridáme žĺtok, citrónovú kôru, rozmiešame a pomaličky, za neustáleho miešania, privedieme do varu. Pár minút prevaríme a odstavíme. Servírujeme spolu s hruškami.

 

TIP: Ak tretinu mlieka nahradíme šľahačkovou smotanou, krém bude ešte lahodnejší. To však len v prípade, že si nestrážime líniu. :)

 

15. 4. 2020 21:05

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty