Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Špaldový koláč s ovsenou posýpkou
V záhrade začína dozrievať jedno ovocie za druhým, čo značí jediné – ovocný koláč niekoľkokrát do týždňa. :) Ak ho urobíte v zdravšej verzii, zo špaldovej múky, s menším množstvom cukru aj tuku a s kopou ovocia, môžete ho bez výčitiek jesť na raňajky, desiatu aj olovrant. Tento koláčik je hutnejší, ale šťavnatejší ako bublanina a doslova si žiada posýpku. Ak chcete ušetriť kalórie aj čas, mám pre vás tip – urobte ju z instantnej ovsenej kaše.
- 35 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
100 g | špaldová biela polohrubá múka |
75 g | celozrnná špaldová múka |
½ bal. | kypriaci prášok do pečiva |
2 | vajcia |
65 g kokosového cukru | |
1 Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker | |
50 g masla alebo kokosového oleja | |
200 g kyslej smotany | |
1,5 hrn. drobné ovocie | |
1 bal. Ovsená kaša s vanilkovou arómou Dr. Oetker | |
0,5 dl vody |
Postup prípravy
Ja som zvolila vanilkovú od Dr. Oetker. Stačí k nej pridať trochu vody, rozdrobiť na vrch koláča a upiecť do chrumkava. Rýchla, ľahká a fit posýpka je na svete. ;)
Koláč je hotový šup-šup. Celé vajcia vymiešame s kokosovým aj vanilkovým cukrom do penista. Pridáme rozpustené maslo alebo kokosový olej a smotanu. Múky premiešame s kypriacim práškom a po častiach vmiešame do tekutých surovín. Malý plech (20 x 30 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto, rozotrieme, urovnáme a bohato posypeme ovocím. Ja som okrem jahôd, ktoré nám už dozrievajú v záhradke, použila aj mrazené egreše, černice a ríbezle z minulej sezóny.
Ovsenú kašu vysypeme do misky, pridáme vodu a premiešame. Vznikne nám niečo ako cesto, ktoré sa dá mrviť medzi prstami. Rozdrobíme ho na vrch koláča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 175 stupňov asi 35 minút.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk