Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Gaštanová roláda bez múky

Gaštanová roláda bez múky
bez lepkubez múky

S roládami nemám veľa skúseností, akosi mám pred nimi rešpekt. No toto bola brnkačka. Cesto, v ktorom múku nahrádza Zlatý klas, je pružné a na nerozoznanie od klasického piškótu. Gaštanovú plnku som odľahčila tvarohom a chutná sezónna roládka bola na svete. :)

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
4 ks  vajce
1  Zlatý klas Originál Dr. Oetker
50 g  cukor
1  vanilkový cukor
 štipka soli
 
NA KRÉM
250 g  gaštanové pyré
250 g  jemný odtučnený tvaroh
100 ml  smotana na šľahanie
1 PL  práškový cukor
½ PL  holandské kakao
1 ČL  Vanilková pasta Dr. Oetker

Postup prípravy

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom na vysokých otáčkach do biela. Opatrne zapracujeme Zlatý klas aj sneh. Plytký plech s rozmermi cca 30 x 40 cm vyložíme papierom na pečenie. Rozotrieme cesto, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov asi na 12 minút. Priebežne kontrolujeme. Hotové cesto vyberieme a ešte teplé ho spolu s papierom na pečenie zrolujeme.

Zo smotany, tvarohu a cukru vyšľaháme krém, pridáme nastrúhané pyré, kakao aj vanilkovú pastu. Dáme ho na chvíľu stuhnúť. Vychladnutú roládu rozbalíme a stiahneme z nej papier. Budeme ju rolovať naopak – tak, aby spodná, rovnejšia strana bola zvonka. Piškótové cesto zo Zlatého klasu alebo pudingu má tú výhodu, že je pružné, takže sa nezlomí. Krém rozotrieme po celej ploche cesta.

Roládu dobre stočíme tak, aby bol spoj na spodku a dáme ju do chladničky stuhnúť, ideálne do druhého dňa. Pred podávaním môžeme posypať cukrom a poprskať čokoládou roztopenou s trochou tuku.

 

 

2. 11. 2020 21:44

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty