Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Gaštanová roláda bez múky
S roládami nemám veľa skúseností, akosi mám pred nimi rešpekt. No toto bola brnkačka. Cesto, v ktorom múku nahrádza Zlatý klas, je pružné a na nerozoznanie od klasického piškótu. Gaštanovú plnku som odľahčila tvarohom a chutná sezónna roládka bola na svete. :)
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 ks | vajce |
1 | Zlatý klas Originál Dr. Oetker |
50 g | cukor |
1 | vanilkový cukor |
štipka soli | |
250 g | gaštanové pyré |
250 g | jemný odtučnený tvaroh |
100 ml | smotana na šľahanie |
1 PL | práškový cukor |
½ PL | holandské kakao |
1 ČL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
Postup prípravy
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom na vysokých otáčkach do biela. Opatrne zapracujeme Zlatý klas aj sneh. Plytký plech s rozmermi cca 30 x 40 cm vyložíme papierom na pečenie. Rozotrieme cesto, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov asi na 12 minút. Priebežne kontrolujeme. Hotové cesto vyberieme a ešte teplé ho spolu s papierom na pečenie zrolujeme.
Zo smotany, tvarohu a cukru vyšľaháme krém, pridáme nastrúhané pyré, kakao aj vanilkovú pastu. Dáme ho na chvíľu stuhnúť. Vychladnutú roládu rozbalíme a stiahneme z nej papier. Budeme ju rolovať naopak – tak, aby spodná, rovnejšia strana bola zvonka. Piškótové cesto zo Zlatého klasu alebo pudingu má tú výhodu, že je pružné, takže sa nezlomí. Krém rozotrieme po celej ploche cesta.
Roládu dobre stočíme tak, aby bol spoj na spodku a dáme ju do chladničky stuhnúť, ideálne do druhého dňa. Pred podávaním môžeme posypať cukrom a poprskať čokoládou roztopenou s trochou tuku.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk