Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Domáci lemon curd
Asi najťažšie na výrobe domáceho citrónového krému - lemon curd, je zohnať nestriekané citróny. Kôra v ňom sa síce dá vynechať, no predsa len to nie je úplne ono. Taktiež ho niekto robí z celých vajíčok, ja som však dala iba žĺtky. Cukor som zvolila trstinový, ale nabudúce dám radšej biely - kvôli farbe. :)
- 5 minút
- 10 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 | BIO citrón |
70 g | cukor |
3 ks | žĺtok veľ. L |
50 g | maslo |
Postup prípravy
Citróny (stredne veľké) dobre umyjeme a nastrúhame z nich len žltú časť, a to čo najjemnejšie. Pridáme šťavu, cukor a žĺtky. V miske nad parou miešame, kým sa cukor nerozpustí a hmota nezačne hustnúť. Pridáme maslo a ešte pár minút miešame, aby sa dobre zapracovalo do krému. Nečakajte, že bude krém hneď taký hustý, ako býva lemon curd. Je v ňom veľa masla, takže zhustne až po vychladnutí.
Vychladnutý citrónový krém nalejeme do pohárika, vyjde nám niečo cez 2 dl. Dobre zatiahneme a skladujeme v chladničke do dvoch týždňov. Alebo hneď použijeme ako náplň do tartaletiek, prísadu do krému na tortu, do citrónového tiramisu, na tortu Pavlova, atď. Ja som ním potrela tento pistáciový cheesecake a bola to dokonalá kombinácia chutí.
A do čoho vy používate lemon curd? ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk