Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Domáci lemon curd

Domáci lemon curd

Asi najťažšie na výrobe domáceho citrónového krému - lemon curd, je zohnať nestriekané citróny. Kôra v ňom sa síce dá vynechať, no predsa len to nie je úplne ono. Taktiež ho niekto robí z celých vajíčok, ja som však dala iba žĺtky. Cukor som zvolila trstinový, ale nabudúce dám radšej biely - kvôli farbe. :)

  • Čas prípravy 5 minút
  • Čas varenia 10 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2  BIO citrón
70 g  cukor
3 ks  žĺtok veľ. L
50 g  maslo

Postup prípravy

Citróny (stredne veľké) dobre umyjeme a nastrúhame z nich len žltú časť, a to čo najjemnejšie. Pridáme šťavu, cukor a žĺtky. V miske nad parou miešame, kým sa cukor nerozpustí a hmota nezačne hustnúť. Pridáme maslo a ešte pár minút miešame, aby sa dobre zapracovalo do krému. Nečakajte, že bude krém hneď taký hustý, ako býva lemon curd. Je v ňom veľa masla, takže zhustne až po vychladnutí.

Vychladnutý citrónový krém nalejeme do pohárika, vyjde nám niečo cez 2 dl. Dobre zatiahneme a skladujeme v chladničke do dvoch týždňov. Alebo hneď použijeme ako náplň do tartaletiek, prísadu do krému na tortu, do citrónového tiramisu, na tortu Pavlova, atď. Ja som ním potrela tento pistáciový cheesecake a bola to dokonalá kombinácia chutí.

A do čoho vy používate lemon curd? ;)

17. 1. 2021 8:41

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty