Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Fit nepečená kokosová roláda z cíceru

Fit nepečená kokosová roláda z cíceru
zdravé dezertyVianoce

Cícer môj milovaný, môžem ho vždy a všade! Aj v tejto nepečenej kokosovej roláde, ktorá má vďaka nemu oveľa viac bielkovín a chuť stále skvelú. Klasiku s piškótami určite poznáte, tak pre zmenu niekedy treba skúsiť aj túto zdravšiu obmenu. :)

  • Čas prípravy 30 minút
  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
300 g  uvarený alebo sterilizovaný cícer (bez nálevu)
250 g  BB puding Dr. Oetker
2  trstinový cukor vanilkový
8 PL  espresso
8 PL  med
4 PL  tuzemský rum
60 g  strúhaný kokos
 
NA PLNKU
300 g  kokosové mlieko – len hustá časť
100  strúhaný kokos – pridávame postupne
3 PL  med
3 PL  kokosový olej
 hrsť mrazom sušených malín

Postup prípravy

Uvarený cícer rozmixujeme. (Ak použijeme cícer z plechovky, dobre ho prepláchneme. Ak je to možné, odporúčam radšej varený – má lahodnejšiu chuť.) Dáme ho do misy, pridáme všetky ostatné suroviny. Vypracujeme plastické cesto. Ak by sa príliš lepilo, pridáme ešte kokos, ak by bolo, naopak, sypké, doladíme hustotu rumom, kávou alebo medom. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky asi na dve hodiny.

Veľkú plechovku kokosového mlieka (400 ml) dáme vopred do chladničky. Oddelí sa tuhá časť od tekutej. Budeme potrebovať len hustú časť a malo by jej byť cca 300 g. Primiešame kokos a rozpustený kokosový olej, dosladíme medom.

Cesto vyberieme z chladničky. Rozdelíme ho na dve časti a každú medzi dvoma vrstvami potravinárskej fólie ho rozvaľkáme. Natrieme polovicu kokosovej hmoty, rovnomerne rozotrieme, môžeme posypať kúskami malín. Pomocou fólie roládu zvinieme, zabalíme, uhladíme rukou a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Postup zopakujeme s druhou časťou cesta a plnky. Pred podávaním ešte celú roládu obalíme v kokose. V chladničke vydrží niekoľko dní.

 

 

 

3. 3. 2021 20:51

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty