Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Brownies bez múky s banánom a cícerom
Bol to taký last minute dezert zo surovín, čo som mala doma, trochu experiment. Odľahčené brownies bez múky, ktorú nahrádza cícer, vláčne vďaka banánu, osviežené malinami.
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
75 g | maslo |
40 g | trstinový cukor |
1 | vanilkový cukor |
60 g | uvarený cícer |
130 g | banán |
1 | vajce |
2-3 PL | kakao |
1 KL | kypriaci prášok do pečiva |
štipka soli | |
100 g | horká čokoláda |
maliny |
Postup prípravy
Čokoládu (dávam cooking chocolate z Lidla) rozpustíme nad parou. V 1 miske vymiešame zmäknuté maslo s trstinovým a vanilkovým cukrom. Uvarený alebo sterilizovaný cícer vymixujeme s banánom a vajíčkom. Metličkou primiešame maslovú hmotu aj čokoládu.
Nakoniec zapracujeme kakao s práškom do pečiva a štipkou soli. Malú hranatú formu 16 x 14 cm (prípadne okrúhlu tortovú s priemerom 17 cm) vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme a vysypeme kakaom. Vylejeme cesto, urovnáme, poukladáme hrsť alebo dve mrazených či čerstvých malín a dáme piecť na 175°, neskôr znížime na 160°. Dĺžka pečenia závisí aj od veľkosti formy, ale za takých 45 až 60 min by mal byť koláčik tak akurát pevný (treba sledovať).
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk