Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pomarančový jogurtový chlebík
V ten deň som vlastne vôbec nemala v pláne piecť, ale pri pohľade do chladničky som si povedala, že tri načaté jogurty a zvyšok tvarohu nebudem ďalej skladovať, radšej to rýchlo hodím do koláča. S pridaním pomarančovej šťavy, kôry, sušeného ovocia a orieškov vznikol svieži, tak trochu vianočný koláčik. Ako stvorený na raňajky, ku káve alebo šálke horúceho punču.
- 60 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | bieleho jogurtu |
150 g | tučného tvarohu |
3 | žĺtky |
60 ml | pomarančovej šťavy |
kôra z polovice pomaranča | |
1 | vanilkový cukor |
130 g | kryštálového cukru |
60 g | kokosového oleja |
270 g | polohrubej múky |
30 g | mletých mandlí |
Postup prípravy
V mise vymixujeme žĺtky, jogurt, tvaroh, pomarančovú šťavu aj kôru a cukor. Postupne pridávame rozpustený kokosák. Zvlášť premiešame múku s mandľovou múkou a kypriacim práškom do pečiva. Sypkú zmes zapracujeme do tekutej. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Orechy nasekáme, ovocie opláchneme a nakrájame na malé kúsky. Zamiešame do cesta.
Formu na biskupský chlebíček vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme cesto, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170° asi na 60-70 minút. Test špajľou nám ukáže, či je chlebík už dosť prepečený. Ja som ku koncu teplotu stiahla na 150° a prepla na ventilátor.
Hotový chlebík vyklopíme, necháme vychladnúť a môžeme poliať polevou z bielej čokolády.
Tip: Ak máte väčšiu formu na biskupský chlebík a chceli by ste mať koláčik vyšší, formu si môžete zmenšiť pomocou alobalu. Preložíme ho tak, aby vznikla hrubšia vrstva, umiestnime ju do formy tam, kam potrebujeme a môžeme zaťažiť napríklad malou zapekacou miskou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk