Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Recepty

Tekvicový páj

Tekvicový páj

Takto po slovensky napísané to vyzerá naozaj čudne. :)) Ale je to starý známy pumpkin pie, V USA podávaný hlavne okolo Halloweena. Keď som bola tínedžerka, jedna Američanka žijúca na Slovensku mi kúsok ponúkla. A - odmietla som. Vtedy sa mi pri predstave tekvice nasladko zdvihol žalúdok. No veľká škoda, pretože je to fakt dobrota. Len ho treba dobre dochutiť, aby to, citujem môjho svokra, "nerazilo tú dzynu" (trnavský inštrumentál). :D

Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky

Raz som si jazýček dala v cukrárni a bola som neskutočne vytočené. Korpus bol samá piškóta, šľahačky síce kopec, ale rastlinnej, a okolo gaštanov to ani len nešlo. Odvtedy si dávam pozor. A keďže som sa minule nudila, takým tým spôsobom, že mám kopec roboty, ale chcem robiť niečo, čo nemusím, spravila som echt poctivé domáce jazýčky. A veruže sme sa aj oblizovali. (Jasné, že som z nich rozdala, čo si o mne myslíte? :) )

Pečené gaštany
bez lepkubez mliekaveganklasika

Pečené gaštany

Ich chuť a vôňa k jeseni jednoducho patria. Môžete si ich kúpiť v meste už hotové, v papierovom vrecúšku. Ale ešte lepšie budú chutiť, ak si ich najskôr poctivo nazbierate, potom narežete a upečiete. Ak by ste nevedeli, ako na to, tu je postup v skratke. :)

Morčacie prsia plnené hermelínom a hroznom

Morčacie prsia plnené hermelínom a hroznom

Kombinácia, ktorá nikdy nesklame a na toto jesenné obdobie sa hodí úplne super. Môžete naplniť aj kuracie prsia, ale my sme mali morčacie, dokonca z domáceho chovu. Takže takto som sa s nimi porátala. :)

Bryndzové pirohy zo zemiakového cesta
klasika

Bryndzové pirohy zo zemiakového cesta

Nie sú pirohy ako pirohy a tieto sú echt zemiakové! Presne takéto robí moja maminka a nedám na ne dopustiť. Základ je, aby množstvo múky tvorilo maximálne polovicu, ideálne len tretinu množstva zemiakov. A ako docielite, aby zemiaky "nepojedli" toľko múky? Treba ich nechať dostatočne dlho odstáť, ideálne cez noc. ;)

Krém z pečenej cukety s mätou
bez lepku

Krém z pečenej cukety s mätou

Opäť raz dôkaz, že keď chcete dokonalý krém, zeleninu nevarte, ale pečte. Potom už treba len pár doplnkových ingrediencií a tyčový mixér. Nech žije sezóna polievok! (Celý rok ich nemusím mať, ale na jeseň sa mi vyslovene žiadajú.)

Koláč s modrým hroznom

Koláč s modrým hroznom

Drahý pochádza z vinohradníckej dedinky a aj jeho rodičia majú vinohrad a dorábajú si vínko. Milujem oberačky! Tento rok je už za nami a vo viniči len kde tu svietia strapce hrozna, ktoré tam zámerne nechali na jedenie. Už sú úplne sladučké a keďže jesť za surova ich nestíhame, hľadala som recept na nejaký dobrý koláč. Našla som tento od Jamieho Olivera a je to pecka! <3

Farmárska frittata

Farmárska frittata

Omeleta s varenými zemiakmi fungovala u nás vždy ako záchrana, keď bolo treba bleskovo poriešiť obed. No a frittata je vlastne niečo podobné, len všetko v jednom. Ako hovorí môj mangel - omeleta skrížená s francúzskymi zemiakmi. A to nemôže byť zlé. :)

Jesenné tekvicové lievance
lievance

Jesenné tekvicové lievance

Tekvica hokkaido je úplne mega surovina a dá sa z nej pripraviť množstvo jedál. Ak si ju upečiete do mäkka, očistíte a rozmixujete na pyré, dá sa primiešať takmer do všetkého. Takže keď mi z varenia príkrmov pre malú ostane nejaký ten kusisko tekvice, hneď viem, ako ju využiť. Napríklad včera som dostala chuť na raňajky hodné sociálnych sietí, rozumej tieto žltučké, voňavé, nadýchané lievance. ;)

Zeleninové hranolčeky s bryndzovým dipom
bez lepku

Zeleninové hranolčeky s bryndzovým dipom

Toto je presne ľahký jesenný obed podľa môjho gusta! Krásne farebný a sladká chuť pečenej tekvice, mrkvy a paštrnáku sa perfektne dopĺňa so slankastou bryndzou. A je to ešte aj zdravé a OK aj z hľadiska línie, čo sa mi po víkende plnom lokší, štrúdlí, pečeného mäska a iných lakociniek na vinobraní mimoriadne hodí. :)

« späť | 1 .. 43 44 45 46 47 48 49 50 51 .. 82 | ďalej »

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty