Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Farmárska frittata
Omeleta s varenými zemiakmi fungovala u nás vždy ako záchrana, keď bolo treba bleskovo poriešiť obed. No a frittata je vlastne niečo podobné, len všetko v jednom. Ako hovorí môj mangel - omeleta skrížená s francúzskymi zemiakmi. A to nemôže byť zlé. :)
- 2 porcie
- 20 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
5 ks | vajce |
1 dl | mlieko |
1 ks | červená cibuľa |
1 | strúčik cesnaku |
200 ml | biely jogurt |
olej | |
soľ | |
mleté korenie štyroch farieb | |
3 ks | zemiak |
1/2 | baby cuketa |
100 g | anglická slanina |
4 PL | hrášok |
cherry paradajky | |
50 g | čedar (alebo iný tvrdý syr) |
1/2 ČL | nasekaný čerstvý rozmarín |
Postup prípravy
Tentoraz som do neja nabúchala všetko, čo chladnička dala. A zdalo sa mi, že názov "farmárska" by to mohol celkom dobre vystihnúť. Tak v prvom rade zemiaky - tie nakrájame na tenučké plátky a rovnako aj cesnak, cibuľu a cuketu. Zoberieme si panvicu, ktorá môže ísť do rúry. My sme takú nedávno dostali a je to úplne super vec. Ale dá sa to aj inak, viď náš druhý recept na frittatu. ;)
Na oleji speníme cibuľu s cesnakom a opražíme, pridáme slaninku a po chvíli aj kolieska zemiakov. Osolíme, okoreníme a asi päť minút restujeme. Potom pridáme aj cuketu. Premiešame, dochutíme kúskom rozmarína nasekaného nadrobno. Opatrne, lebo je dosť aromatický. Môžeme použiť aj iné bylinky, podľa chuti. Nasleduje hrášok, náš domáci mrazený.
V miske si metličkou rozmiešame celé vajcia s mliekom a jogurtom. Nemala som totiž kyslú smotanu, tak som to poriešila takto, ale dopadlo to super a ušetrila som kalórie, cheche. Túto zmes dochutíme soľou, prípadne korením. Obsah panvice rovnomerne rozložíme po celom dne.
Zalejeme vajíčkovou zmesou a keď trošku stuhne, poukladáme rajčiny a zasypeme nahrubo nastrúhaným syrom.
Hotovo a šup s ňou do vyhriatej rúry, pečenie zdola, zhora. Ak by sme robili frittatu pre viac ľudí, panvica bude tá istá, len frittata bude vyššia, resp. hrubšia. Takže tá naša je preto taká tenká, že sme ju spráskali dvaja. :)
Čím hrubšia, tým nižšia bude teplota a tým dlhší čas pečenia.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk