Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Nivové tyčinky a tvarohové pagáčiky

Nivové tyčinky a tvarohové pagáčiky

Hneď dva recepty v jednom a ešte k tomu rýchle, jednoduché a megadobré! To sa oplatí, že? ;) Ak hľadáte niečo na zobkanie pre návštevu, prípadne chcete do roboty priniesť snack pre kolegov, vyskúšajte. ;)

  • Čas varenia 20 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA PAGÁČIKY
250 g  tučného hrudkového tvarohu
250 g  masla
1 ČL  soli
250 g  hladkej múky
 
NA TYČINKY
130 g  Nivy (1 balenie)
130 g  hladkej múky
100 g  masla
30 g  kyslej smotany
 + vajíčko na potretie
 + orechy, mak, sezam... na posypanie

Postup prípravy

Recept na tvarohové pagáčiky som si opísala z maminho zošita, ale zároveň som ho našla aj na viacerých miestach na inetrnete. Takže dosť možné, že ho poznáte aj vy. Tyčinky sú len modifikácia tohto receptu, ale musím povedať, že (podľa ochutnávačov) vydarenejšia než originál.

Základný recept je "blbuvzdorný" - koľko múky, toľko masla a rovnako aj tvarohu. V prípade Nivy som vynechala soľ a časť masla som nahradila smotanou, lebo verzia len čisto s maslom sa mi zdala byť dosť mastná. Ale samozrejme, podaria sa aj tak. :)

Tvaroh alebo Nivu nastrúhame najemno. Maslo taktiež nastrúhame a pridáme k syru. Do tretice prisypeme múku, v prípade tvarohových pagáčikov aj soľ a v prípade Nivových zase smotanu. Všetko premiesime rukami. Cesto asi netreba dávať do chladničky. Môžeme rovno vykrajovať kolieska alebo krájať tyčinky. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme čímkoľvek. Pri tyčinkách som zvolila nasekané vlašské orechy, ktoré sa k nive veľmi hodia. Pečieme do zlatista. 

 

6. 5. 2023 21:08

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty