Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bryndzová nátierka so zemiakmi
Milujem nátierky - čím hrubšia vrstva, tým lepšie. To, čo si ja natriem, lepšie povedané naložím, na 1 krajec chleba, by môjmu chlapovi stačilo na štyri krajce. :) Napríklad taká bryndzová nátierka, z poctivej ovčej nepasterizovanej bryndze, zjemnená dostatočným množstvo masla. Tú by som jedla na kilá. Ale keď sa teraz snažím trochu viac hýbať a trochu menej sa napchávať, urobila som túto odľahčenú verziu úplne bez masla. A viete čo? Je skvelá!
- 2 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
80 g | bryndza |
1 | stredne veľký zemiak |
3 PL | biely jogurt |
1 | malá cibuľa |
soľ | |
1/2 ČL | mletá údená alebo sladká paprika |
Postup prípravy
Jasné, že tá s maslom je naj, ale táto je hneď po nej. Za tie ušetrené kcal to stojí. A ešte je to super aj vtedy, keď máte málo bryndze a chcete nátierku pre návštevu. (Kedysi sa vraj chodievalo aj na návštevy, dokonca sa tam jedlo bez rúšok.)
Ideálne je, ak máte uvarený zemiak, ktorý vám ostal z obeda a treba ho minúť. Ak nemáte, uvarte si ho. Vychladnutý nastrúhajte a premiešajte s bryndzou, jogurtom, soľou, kto má rád aj mletou paprikou. Bez cibule to nie je ono, preto určite jednu malú najemno nasekajte a pridajte do nátierky. Ak je to mladá cibuľka aj so zelenou časťou, ešte lepšie. Alebo pridajte pažítku. Dochuťte, dorieďte jogurtom ak treba a natierajte na chlebík, alebo na plátky uhorky či kalerábu, v čo najhrubšej vrstve.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk