Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Slané kefírové lievance s údeným lososom
Lievance sú veľmi vďačné a rýchle jedlo, urobíte ich takmer z čohokoľvek, dokonca aj bez vajec, ako sú aj tieto kefírové. Môžete si ich urobiť klasicky na sladko, alebo pre zmenu skúsiť slanú verziu s plnkou z údeného lososa, dochutenou citrónom a kôprom. Super ako večera, raňajky alebo ľahký obed. ;)
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 ml | kefíru |
250 ml | hladkej múky (časť môže byť aj špaldová) |
1/3 ČL | sódy bikarbóny |
1/4 ČL | soli |
olej na potieranie panvice | |
100 g | údeného lososa |
2 PL | lučiny |
2 PL | bieleho jogurtu |
štipka citrónovej kôry | |
pár kvapiek citrónovej šťavy | |
nasekaný čerstvý kôpor podľa chuti |
Postup prípravy
Suroviny na cesto spolu zmiešame metličkou. Necháme chvíľku postáť a potom na panvici potretej olejom z oboch strán opekáme lievance.
Na plnku vymixujeme údeného lososa s lučinou a jogurtom. Pridáme podľa chuti nastrúhanú citrónovú kôru a pár kvapiek šťavy + kôpor podľa chuti. (Niekto má rád veľa, niekto si ho nedá vôbec.)
Podávame všetko spolu.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk