Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Chuťovky
Tekvicový hummus s rozmarínom
U nás doma jem hummus iba ja, ale o to viac si to užívam. A polovicu dávky dám do mrazničky, takže na ďalší raz to mám bez roboty. Aj keď tej zas toľko nie je... Ani tento tekvicový, šmrncnutý vôňou a chuťou rozmarína a pomaranča, nie je zložitý a príjemne vás prekvapí. ;)
Cviklový quiche s fetou a cibuľkou
Cvikla zažíva svoju renesanciu, čo znamená, že ľudia konečne prichádzajú na to, aká je to všestranná surovina a že to nie je len o sterilizovaných kockách v školskej jedálni. Hlavne teraz v zime, keď je sezónnej zeleniny pomenej, sa ju nebojte jesť čo najviac. V kombinácii so slanými syrmi je dokonalá a taký je aj tento lahodný kiš - ideálny aj ako pohostenie pre návštevu. ;)
Pečené gaštany
Ich chuť a vôňa k jeseni jednoducho patria. Môžete si ich kúpiť v meste už hotové, v papierovom vrecúšku. Ale ešte lepšie budú chutiť, ak si ich najskôr poctivo nazbierate, potom narežete a upečiete. Ak by ste nevedeli, ako na to, tu je postup v skratke. :)
Farmárska frittata
Omeleta s varenými zemiakmi fungovala u nás vždy ako záchrana, keď bolo treba bleskovo poriešiť obed. No a frittata je vlastne niečo podobné, len všetko v jednom. Ako hovorí môj mangel - omeleta skrížená s francúzskymi zemiakmi. A to nemôže byť zlé. :)
Zeleninové hranolčeky s bryndzovým dipom
Toto je presne ľahký jesenný obed podľa môjho gusta! Krásne farebný a sladká chuť pečenej tekvice, mrkvy a paštrnáku sa perfektne dopĺňa so slankastou bryndzou. A je to ešte aj zdravé a OK aj z hľadiska línie, čo sa mi po víkende plnom lokší, štrúdlí, pečeného mäska a iných lakociniek na vinobraní mimoriadne hodí. :)
Salsa z čerstvých paradajok
Zamladi som isté obdobie namiesto večere jedla len nachos s paradajkovou salsou. :D A doteraz to mám veľmi rada. Len škoda, že kupované salsy majú bližšie ku kečupu ako k paradajkám a aj z nedávneho testovania v Apetite vysvitlo, že spomedzi kupovaných väčšina ani len nešla okolo Mexika. Pritom nie je vôbec zložité urobiť si nejakú tú omáčku doma a hlavne teraz, v "lečovej" sezóne.
Čerešňový džem s amarettom a chia semienkami
Čerešňový džem nie je sám o sebe až taká delikateska ako jahodový, malinový višňový či ríbezľový. Pritom čerešne patria medzi ovocie, v ktorom sa rok čo rok ľudia topia a aj tak veľká časť zhnije na strome. Skúsila som takýto upgrade na začiatok vo veeľmi malom množstve (2 poháriky :)) No pre našu malú domácnosť bohato stačí, veď nás ešte čakajú ríbezle, marhule a slivky.
Slaný syrový koláč
Tento koláčik v štýle balkánskeho bureku si pripravíte šup-šup. Ja osobne burek milujem, hlavne ten syrový, a niekedy sa ho chystám spraviť od gruntu - vrátane cesta. Teraz ale taká instantná a expresná verzia. P.S.: S hrôzou som zistila, že chýba polovica formy, a to som doma sama s bábom! :O
Pikantná kuracia a špenátová quesadilla
Quesadillas sú vlastne plnené tortily, zapečené a pokrájané na trojuholníky. Dajú sa pripraviť na milión spôsobov a sú super ako letný obed, chuťovka k vínu či rýchle občerstvenie pre návštevu. Naposledy sme robili tieto dva druhy a tu je recept. ;)
Avokádovo-vajíčková nátierka
Tradície treba dodržiavať, ale keď na Veľkonočný pondelok nikoho nečakáte a trávite ho len so svojím mužom a malým bábätkom, poviete si, že je zbytočné raňajkovať plnené vajíčka, šunku a syrovú roládu. Namiesto toho som varené vajíčka prepašovala do zdravej avokádovej nátierky (kombinácia avokádo a vajíčko vždy funguje), dochutila a natrela na čerstvý chlebík. Len sa tak po nej zaprášilo. :)
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk