Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Nepečený čoko koláč s černicovou omáčkou

Nepečený čoko koláč s černicovou omáčkou

Nebezpečne dobrá kombinácia a tá omáčka je jednoducho božská! Za černicami sme sa museli síce vybrať do dvadsať minút pešo vzdialeného vinohradu, tam zistiť, že sú z veľkej časti uschnuté, tie dobré obrať, (ošetriť si doškriabané nohy), umyť, (vydrhnúť si fialovo-čierne ruky), rozvariť, vymixovať, prepasírovať... Ale stálo to zato. :)

  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

150 g  kokosové sušienky
70 g  maslo
 
NÁPLŇ
250 g  horká čokoláda
200 ml  šľahačková smotana
30 g  maslo
50 g  krupicový cukor
2 PL  amaretto
 štipka soli
 
ČERNICOVÁ OMÁČKA
400 g  černice
100 g  cukor
1,5 dl  voda

Postup prípravy

Keď mi do schránky príde čerstvý Apetit (časopis o varení a jedle, pozn. ja), vždy si dám záväzok vyskúšať aspoň jeden recept. Tentoraz padla voľba na nepečený čokoládový koláč. Svokrička mala totiž narodky a má veľmi rada horkú čokošku. A tej do koláča išlo až štvrť kila! Ale - preto ho treba krájať na menšie kúsky ako zvyčajne. Plusom je, že okrem keksíkového základu v ňom nie je žiadna múka a ani s cukrom to nie je také zlé.

Recept som trošku modifikovala. Sušienky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a utľapkáme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Trochu potiahneme aj na okraje. Dáme stuhnúť do chladničky.

V katróliku zohrejeme smotanu s maslom a cukrom, necháme zovrieť, odstavíme a nahádžeme dnu kúsky čokolády. Slušná kôpka...

Pridáme soľ a likér. Keď sa čokoláda rozpustí, vymixujeme ponorným mixérom dohladka. Vylejeme na sušienkový základ a dáme do chladničky, najlepšie na noc.

Omáčku si pripravíme radšej až v deň servírovania. Černice opláchneme, vyradíme nahnité a nezrelé kusy a hodíme ich do kastrólika. Zasypeme cukrom, nalejeme vodu a necháme rozvariť. Vymixujeme a nakoniec  precedíme, lebo černice majú naozaj dosť veľké zrnká. Vznikne niečo ako riedka, nie veľmi sladká marmeláda. (Ak je príliš hustá, zredukujeme.) Polievame si ňou koláč na tanieriku a konzumujeme. :)

Tip: Torta sa bude lepšie krájať, ak nôž namáčame do horúcej vody.

28. 8. 2016 22:14

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty