Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Grófkin broskyňový koláč s vanilkovým krémom

Grófkin broskyňový koláč s vanilkovým krémom

Koláč, ktorý sa v ústach len tak rozplýva a je naozaj nebezpečne dobrý. Strúhané maslové cesto dopĺňajú marinované broskyne, lahodný vanilkový krém a snehová perinka. Robievala ho moja mama, aj keď s takmer dvojnásobným množstvom cukru a s kompótom namiesto čerstvých broskýň. Verím však, že by mi prepáčila moju trochu vyladenú verziu. Určite ho skúste aspoň raz za broskyňovú sezónu, ideálne, keď čakáte návštevu. Recept je totiž na veľký plech. ;)

  • Čas varenia 30 minút 175°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

 
CESTO
450 g  polohrubá múka
250 g  maslo
90 g  práškový cukor
1  vanilkový cukor
1/2  kypriaci prášok do pečiva
4 ks  žĺtok
 
PLNKA
4  broskyňa
3 PL  rum
2 PL  trstinový cukor
1  Zlatý klas Premium s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
0,5 l  mlieko
1  žĺtok
1 ČL  vanilková pasta
120 g  práškový cukor
5 ks  bielok

Postup prípravy

Maslo nastrúhame a spolu s ostatnými surovinami spracujeme na cesto. Tretinu z neho odložíme do mrazničky, zvyšok do chladničky. Broskyne nakrájame na malé kúsky. Premiešame s rumom a cukrom a necháme odležať. Uvaríme si vanilkový krém. V tretine mlieka rozmiešame Zlatý klas. Zvyšok mlieka spolu s polovicou cukru a pastou dáme variť, rozmiešame žĺtok a vlejeme aj pudingovú zmes. Za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme pár minút, odstavíme a necháme vychladnúť.

 

Plech s rozmermi 34 x 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme. (Môžeme ho vaľkať aj rovno na pečiacom papieri.) Rozotrieme puding. Poukladáme naň scedené broskyne tak, aby bola pokrytá celá plocha. Bielky začneme šľahať a keď sa vytvorí pena, pridáme k nim druhú polovicu preosiateho cukru. Vyšľaháme pevný sneh, ktorý rovnomerne rozložíme na cesto. Z mrazničky vyberieme zvyšné cesto, nahrubo ho nastrúhame a rozložíme po celej ploche koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov, asi na 35 minút.

26. 7. 2020 20:31

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty