Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

DezertyRaňajky

Tekvicový chlebík

Tekvicový chlebík

Priznávam sa, podľahla som tekvicovému ošiaľu! Konkrétne ošiaľu s tekvicovým pyré, ktoré je úplne skvelé do väčšiny sladkých jedál. Postupne ich chcem vyskúšať čo najviac, tak sa tešte. :P Nateraz musí stačiť tento voňavý a vláčny tekvicový chlebík alias pumpkin bread. Receptov naňho je veľa, tak skúste buď môj alebo hocijaký iný, hlavne skúste. ;)

Suroviny

1 hrn.  tekvicové pyré
1/2 hrn.  jablkové pyré
2 hrn.  hladká (špaldová) múka
1 hrn.  krupicový cukor
2  veľké vajcia
1/2 hrn.  rozpustené maslo
1/4 hrn.  mlieko
1 ČL  sóda bikarbóna
1/2 ČL  mletá škorica
1/2 ČL  perníkové korenie
 štipka soli

Postup prípravy

Amíkom sa žije, tekvicové pyré si môžu kúpiť už hotové v plechovkách, k nemu aj namiešané tekvicové korenie a hneď sa to všetko pečie ľahšie. Neva, ja si to v pohode odmakám a pyré si spravím sama z pečeného hokkaida, prípadne miešaného s maslovou tekvicou. :)

Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom a potom pridáme všetky ostatné mokré suroviny. Jablkové pyré môžeme nahradiť tekvicovým (v tom prípade by som ubrala z múky, keďže je hustejšie), to bol taký môj experiment, lebo som mala málo tekvicového, tak som tam hodila jednu domácu výživku. :) V inej mise zmiešame práškové ingrediencie. Ak chcete mať ešte krajšiu farbu, dajte len biely cukor, ja som dala pol na pol s trstinovým. Práškové suroviny vmiešame do misy s tekutými a cesto ešte môžeme vyladiť pridaním múky, ak je riedke, alebo mlieka, ak je husté. Lebo to hrnčekovanie zas nie je až tak úplne presné, ale je pohodlné. :)

Formu na chlebík vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme cesto. Urovnáme a dáme piecť do rúry. Pečieme, kým špajla nevyjde von čistá, ale ak sa vám podarí trochu vláčnejší, ako sa podaril mne, bude to len dobre. Jedol sa sám, taký bol dobrý. :D

Tip: Ak chcete experimentovať, pridajte do cesta nasekané orechy alebo kúsky čokolády. Zmeňte koreniny, mlieko nahraďte šťavou z pomaranča alebo celý chlebík oblejte polevou. Atď.

 

18. 10. 2016 23:01

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty