Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Špenátové cannelloni v paradajkovej omáčke
Keď nie je čas na varenie, cestoviny to zachránia vždy. Ale aj tie sa dajú urobiť štýlovo. Cannelloni sú super, táto plnka chutí božsky a je hotová raz-dva a nemusíte sa trápiť s bešamelom - paradajková omáčka je rovnako dobrá, ak nie lepšia, plus ušetríte kalórie. ;)
- 2 porcie
- 25 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
10 ks | cestovín cannelloni |
250 g | listový špenát |
250 g | ricotta |
1 | žĺtok |
1 | menšia cibuľa |
2 | strúčiky cesnaku |
soľ | |
olivový olej | |
parmezán | |
400 g | pasírované paradajky |
1 | strúčik cesnaku |
bylinky (bazalka, oregano, petržlen...) | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy
Už tu jeden receptík máme a práve v ňom som písala, že cannelloni netreba predvárať. To je síce pravda, ale svedčí im, ak ich len zalejete vodou z kanvice a následne schladíte v miske studenej vody. Trolilinku zmäknú a budú sa dať ľahšie plniť.
Druhý krok je plnka. Ak máte mrazené špenátové listy, môžete ich dať do sitka a obariť horúcou vodou. Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak, po chvíli pridáme špenát a miešame. V prípade mrazeného to bude dlhšie, čerstvý stačí len spariť. Necháme vychladnúť a primiešame žĺtok, ricottu a nastrúhaný parmezán. Dosolíme. Touto zmesou pomocou malej lyžičky plníme cestoviny. Ale ešte predtým si pasírované paradajky vylejeme do misky a dochutíme bylinkami a pod. Polovicu vylejeme do zapekacej formy (nevymastenej), uložíme naplnené rúrky a zalejeme zvyšnou omáčkou. Dáme piecť odokryté do vyhriatej rúry.
V polovici pečenia vyberieme a hojne posypeme parmezánom. Vrátime do rúry a dopečieme do zlatista.
Tip: Opäť dávam do pozornosti jogurtovú verziu, ak vás nebavia rajčinové omáčky. Recept TU.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk