Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Paradajková omáčka so slaninkou
"Červená" omáčka na cestoviny u nás ide najviac. Ale aj keď sú vždy základom rajčiny, snažím sa ju obmieňať tak, aby bola vždy iná. Niekedy stačí pridať jednu ingredienciu a dostane nový rozmer. :)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | čerstvých paradajok |
4 | sušené paradajky |
2-3 | hrubšie plátky oravskej slaninky |
1 | menšia cibuľa |
2 | strúčiky cesnaku |
olej | |
soľ |
Postup prípravy
V prípade tejto paradajkovej omáčky, ktorú ocenia skôr dospeláci, boli ingrediencie až dve. Popri slaninke aj sušené rajčiny. Samozrejme, cesnak s cibuľou nesmú chýbať.
Paradajky oblanšírujeme (narežeme do kríža, obaríme a následne ponoríme do studenej vody, aby sa ľahšie šúpali). Na oleji speníme cibuľku, orestujeme a pridáme aj na plátky nakrájaný cesnak. Prihodíme slaninku na malé kocky a opražíme. Pridáme nakrájané sušené i čerstvé paradajky. Dochutíme soľou, prípadne korením/ bylinkami.
Varíme odokryté, kým nie sú rajčiny mäkké a omáčka kompaktná. Premiešame s uvarenými cestovinami a podľa chuti posypeme syrom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk