Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Živánska

Živánska
klasika

Toto jedlo najčastejšie varí môj drahý. Je presne podľa jeho vkusu - rýchle, jednoduché, nezašpiní veľa riadu a hlavne - je to mäso.

  • Čas prípravy 15 minút
  • Čas varenia 60 minút
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

400 g  vykostené kuracie stehná alebo bravčové karé
500 g  zemiaky
 údená slaninka
1 ks  väčšia cibuľa
 soľ
 mleté čierne korenie
 olej alebo masť

Postup prípravy

Množstvá sú orientačné, každý nech si urobí podľa seba. My máme radi viac mäsovú a táto dávka nám väčšinou vystačí aj na večeru. Takže ideme na to.

Odstrihneme väčší kus alobalu, ideálne toho hrubšieho. Namastíme a na jednu polovicu poukladáme na striedačku ingrediencie - naklepané a osolené mäso, na kolieska nakrájané zemiaky aj cibuľu a plátky slaniny. Posolíme, okoreníme a prikryjeme druhou polovicou alobalu. Kraje zahneme a dobre zatlačíme tak, aby vznikla akási kapsička. Po rozbalení by sa mala šíriť lákavá vôňa a mäso by sa malo rozpadávať. Je to mňamka a nezabudnite k nej servírovať niečo kyslé.

11. 2. 2014 23:05

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty