Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hrach s krúpami a klobáskou
Jačmenné krúpy a sušený hrach dobre poznali a pravidelne varili už naše prastaré mamy. V našej špajze majú obe suroviny čestné miesto, no spolu sa vyskytujú akurát v hŕstkovej polievke. Keď som zase raz nevedela, čo mám variť, aby som zdravo zasýtila rodinku, napadla mi táto kombinácia z tradičnej kuchyne.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 hrn. | sušeného lúpaného hrachu |
1 hrn. | jačmenných krúp |
1 | cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
(majoránka) | |
1/2 ČL | mletá (údená) paprika |
1 | menšia klobáska |
1 PL | bravčovej masti |
Postup prípravy
Hoci na varenie na 90 percent používam olivový olej, toto jedlo si vyslovene žiada masť. Hrach a krúpy prepláchneme a namočíme každé zvlášť aspoň na noc, ráno vodu zlejeme a v novej uvaríme opäť každé zvlášť do mäkka.
Na masti speníme nakrájanú cibuľku, postupne pridáme prelisovaný cesnak, na malé kúsky nakrájanú klobásku a mletú papriku. Prihodíme hrach aj krúpy, premiešame, dochutíme, prehrejeme a môžeme podávať. Namiesto klobásky je super slaninka či údené mäso, okrem hrachu môžete ku krúpom pridať aj fazuľu, vrch sa dá poliať extra porciou opraženej cibuľky alebo primiešať rozpustené maslo, skvelé je tiež celé jedlo nakoniec zapiecť.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk