Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Hovädzie mäso a divina

Teľací gyros s tzatziki a hranolčekmi

Teľací gyros s tzatziki a hranolčekmi
bez lepku

Väčšina kebabární v našich končinách predáva vlastne gyros, resp. niečo, čo má podstatne bližšie ku gréckej, ako k tureckej kuchyni. Najlepší kebabogyros majú podľa mňa na parkovisku pri Čajke (Trnavčania vedia). Okrem kuracieho mávajú v ponuke aj teľací a ten je úplne mňam. A včera som dostala nenormálnu chuť na niečo takéto, trošku nezdravé, ale voňavé a letné.

Suroviny

Postup prípravy

Začať treba mäskom, lebo je dobré, aby si zopár hodín poležalo v marináde. Tú si pripravíme zmiešaním oleja, citrónovej šťavy a korenia na gyros - dala som asi polovicu balíčka. Kupované zmesi korenín obvykle nepoužívam, ale teraz som potrebovala dosiahnuť naozaj autentickú chuť a neviem, či by sa mi to podarilo. A áno, bola som na to aj lenivá. :D

Mäso nakrájame na slížiky a rukami ich premiešame s marinádou. Dáme do uzatvárateľnej nádoby a šup do chladničky minimálne na hodinu, ale pokojne aj na celú noc.

Tzatziki dressing si pripravíme tak, že uhorku olúpeme a nstrúhame najemno. Osolíme a po chvíli z nej vymačkáme všetku vodu. Zmiešame s jogurtom, pretlačeným cesnakom, nasekaným čerstvým kôprom a podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

Gyros môžeme podávať aj v pita chlebe alebo žemli, ale my sme dostali chuť na hranolky. Také správne chrumkavé. Takže sme ich spravili osvedčeným spôsobom, ktorý nájdete aj v tomto recepte na burgre.

Pointa je, že nakrájané zemiaky sa najskôr pár minút predvaria, potom schladia, uložia do chladničky, osušia a následne sa vysmážajú.

Všetko to podávame s čerstvou zeleninou. Mňam!

 

18. 6. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt