Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Srnčie ragú s domácimi kroketami
Aj vám sa už stalo, že ste od niekoho dostali kus diviny? Nám hej a nejako sme nevedeli, čo s tým. Našťastie, receptov je všade plno a tak stačí intuitívne vybrať ten naj a prispôsobiť si ho podľa seba. Aby sa nepovedalo, recept sme doplnili vynikajúcimi domácimi kroketami, ktoré sa hodia asi ku každému jedlu so šťavou alebo omáčkou. A dajú sa aj zamraziť, takže stačí len vytiahnuť, vypražiť a jesť. :)
- varenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
500 g | srnčie mäso |
70 g | mrkva |
70 g | zeler |
1 ks | cibuľa |
1 PL | paradajkový pretlak |
vetvička rozmarínu | |
nové korenie | |
bobkový list | |
petržlenová vňať | |
1,5 dcl | suché červené víno |
vývar/ voda | |
zavárané brusnice | |
citrón na ozdobu | |
500 g | zemiaky |
3-4 PL | hrubá múka |
1 ks | žĺtok |
1/2 ČL | soľ |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy
Mäso nakrájame na asi centimetrové kocky alebo rezančeky. Pridáme koreniny, zalejeme červeným vínom, dáme do misky a prikryté fóliou marinujeme do ďalšieho dňa. Víno potom zlejeme, koreniny vyberieme a mäso osušíme.
V kastróli rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán opečieme, aby sa zatiahlo. Opatrne, aby vlákna neostali prichytené na dne. Keď už je mäso stmavnuté, vyberieme ho a v tom istom hrnci opečieme kocky zeleniny. Pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme a miešame, kým nezhnedne. Pridáme paradajkový pretlak. Stíšime oheň, prisypeme mäso, odložené víno a dolejeme vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme asi pol hodinu, pred podávaním vyskúšame, či je už mäsko mäkké. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s brusnicami a kroketami, ktoré si urobíme takto:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a prelisujeme alebo pomelieme. Zmiešame so soľou, žĺtkom a múkou. Ak je cesto príliš riedke, pridáme viac múky. Vypracujeme tuhšie cesto, vyvaľkáme asi centimeter hrubý plát a vykrajujeme napríklad kolieska. Ak ste zamilovaní a chce sa vám, tak pokojne aj srdiečka. :) Vyprážame v rozpálenom oleji a obrúskom odsajeme prebytočnú mastnotu. Toť vše. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk