Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pohánková banánová bábovka
Bábovky pečiem asi najradšej zo všetkého. Baví ma skúšať nové varianty, inšpirované väčšinou obsahom chladničky a špajze. V posledné dni jeme celkom dosť pečiva, cestovín a iných múčnych záležitostí, tak som sa rozhodla, že bábovku upečiem bez klasickej múky. Zvolila som pohánkovú múku v kombinácii s orechmi, takže verím, že poteším aj bezlepkáčov. ;)
- 45 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 | zrelé banány (alebo 4, ak sú menšie) |
3 | žĺtky |
70 g | javorového sirupu |
1 | vanilínový cukor |
90 g | kokosového oleja |
220 g | pohánkovej múky |
60 g | mleté orechy |
1 | kypriaci prášok do pečiva (bez lepku) |
štipka soli | |
3 | bielky |
(+ nasekaná horká čokoláda) |
Postup prípravy
Banány, žĺtky, cukor a javorový sirup spolu vymixujeme. Primiešame rozpustený kokosový olej. V inej mise zmiešame múku, orechy, soľ a kypriaci prášok. Zapracujeme do tekutých surovín. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a stierkou ho opatrne vmiešame do cesta. Na koniec môžeme pridať aj nasekanú horkú čokoládu a hrsť nasekaných orechov. Bábovka tak bude ešte lepšia!
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme pohánkovou múkou. Vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Hotovú bábovku necháme čiastočne vychladnúť a potom vyklopíme z formy.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk