Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Snickers rezy

Snickers rezy

Tyčinka Snickers síce nepatrí medzi moje obľúbené (nemám rada, keď sa niečo lepí na zuby). Ale jedno sa jej musí nechať – chuťovo ladí skvelo. Karamel, arašidy, chrumkavá čokoláda a to všetko s jemne slankastým podtónom. Mňam! Tieto rezy sa vám na zuby určite nebudú lepiť a chutia tak skvelo ako vyzerajú. Sľubujem!

  • Čas varenia 30 minút 175°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

 Na 16 až 20 kusov
 
NA KORPUS
75 g  masla
1  vajce
1  banán (130 g)
100 g  čokolády na varenie (52% kakaa)
45 g  cukru
2 PL  Holandského kakaa
55 g  hladkej múky
1  balíček kypriaceho prášku
1 ČL  Vanilkovej pasty Dr. Oetker
 štipka soli
 
NA KARAMELOVO-ARAŠIDOVÚ VRSTVU
140 g  zmäknutého masla
160 g  karamelového salka
100 g  lúpaných arašidov
1 ČL  soli
 
NA KRÉM
2 bal.  Crème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
1 bal.  Smeta-fixu
250 ml  šľahačkovej smotany
450 ml  mlieka
40 ml  uvarenej kávy
 
NA POLEVU
150 g  čokolády na varenie
1,5 ČL  masla
1,5 ČL  kokosového oleja

Postup prípravy

Veľkú úlohu v nich zohráva lahodný krém na báze novinky od Dr. Oetker pudingu bez varenia Crème Olé príchuť slaný karamel. Pudingy Olé poznám a tento karamelový je zatiaľ môj najobľúbenejší. Stačí dať do nádoby mlieko, prípadne šľahačku a ešte niečo tekuté, pridať obsah vrecúška s pudingom, uzavrieť a dobre potriasť. Tadá! Rýchly dezert alebo krém do koláča je na svete!

Na prípravu korpusu dáme do misky čokoládu, maslo a cukor, všetko spolu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Vo väčšej miske spolu vymixujeme banán, vajíčko a vanilkovú pastu. Primiešame čokoládovú zmes a nakoniec vmiešame aj sypké suroviny, ktoré sme predtým zvlášť zamiešali dokopy. Cesto rozotrieme na menší plech (26 x 20 cm) vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 175° asi 30 minút. Necháme vychladnúť.


Karamelovú vrstvu urobíme veľmi jednoducho. Arašidy nasekáme, aby sa koláč ľahšie krájal. Mäkké maslo vymiešame metličkovým mixérom a postupne zapracujeme aj salko. Ručne primiešame soľ a arašidy. Túto hmotu rovnomerne rozotrieme na korpus. Dáme zachladiť.
 
Trasený krém pripravíme tak, že všetky tekuté zložky dáme do väčšej uzatvárateľnej nádoby a na záver pridáme Crème Olé. Nádobu uzavrieme a krátko zatrasieme. Následne ešte  pridáme Smeta-fix a opäť trasieme asi pol minúty, kým zmes nestuhne. Samozrejme, môžeme aj všetky prísady vymiešať ručným mixérom.
Hotový krém rozotrieme na koláč, aby bola vrstva krému hrubá približne ako cesto. Ak by bolo krému viac, radšej ho nepoužijeme – koláč by sa horšie krájal.


Koláč dáme zachladiť. Medzitým pripravíme polevu. Čokoládu roztopíme v miske nad parou, spolu s maslom a kokosovým olejom. Polevu vylejeme na koláč, rozotrieme stierkou, prebytočnú necháme stiecť po bokoch a necháme ju trochu stuhnúť tak, aby ešte poleva zostala mäkká. Nožom naznačíme rezy na vrchu koláča. (Keď poleva stuhne úplne, zle by sa krájala). Posypeme arašidmi a kúskami čokolády. Dáme do chladničky úplne stuhnúť. Pri krájaní koláča si pomáhame nožom namočeným v horúcej vode.

6. 6. 2023 13:12

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty