Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vegánska kokosová bublanina
V tradičnej bublanine hrajú prím vajcia, no táto je iná. Skúsila som vegan verziu bublošky bez vajec, s rastlinným mliekom a jablčným octom, ktorý nám spolu so sódou bikarbónou zabezpečí, že koláč bude nadýchanejší. Vznikol lahodný ovocný koláčik s kokosovým podtónom, ktorý bez výhrad chutil všetkým. Je super aj v prípade rôznych potravinových intolerancií.
- 40 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
350 ml | ovseného mlieka |
130 g | kokosového mlieka (len hustá časť) |
1 PL | jablčného octu |
80 g | strúhaného kokosu |
180 g | polohrubej múky |
160 g | hladkej (špaldovej) múky |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
1 | vanilkový cukor |
120 g | trstinového cukru |
štipka soli | |
3-4 dl mrazeného ovocia (ríbezle, čučoriedky...) |
Postup prípravy
Ovsené mlieko premiešame s jablčným octom a necháme chvíľu postáť. Potom metličkou primiešame kokosové mlieko, ktoré je mastnejšie, preto iný tuk už v koláči nepoužívam.
V inej mise zmiešame všetky práškové prísady. Spojíme ich s tekutými a získame hustejšie cesto. Menší plech vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto, urovnáme stierkou a na vrch rovnomerne nasypeme ovocie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° na cca 40 minút.
Ku koncu pečenia môžeme teplotu znížiť, prípadne prepnúť na ventilátor, aby sa koláč prepiekol aj v strede.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk