Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Zemiakové gule plnené údeným tofu

Zemiakové gule plnené údeným tofu

Gule zo zemiakového cesta plnené údeným mäsom možno niektorí poznáte pod názvom gemerské gule. Ja som ich jedla len raz, v kolibe v Zázrivej a volali ich tam Jánošíkove gule. Po všetkých haluškách a pirohoch to bola vítaná zmena. Nedávno som na ne dostala chuť, ale keďže sa snažím variť menej mäsa a v chladničke práve na svoju šancu čakalo údené tofu pár dní pred koncom spotreby, nebolo o čom.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

500 g  zemiakov
200 g  polohrubej múky
1  vajce
1 Čl  soľ
220 g  údeného tofu
1  cibuľa
2  strúčiky cesnaku
 soľ
1/2 ČL  mletá údená paprika
120 g  kyslej kapusty
1/2 PL  trstinového cukru
1/2 PL  oleja
1/2  cibule

Postup prípravy

Dopadlo to veľmi dobre, hoci chuť možno nebola taká výrazná, ako pri mäse (alebo sme mali silnú kapustu, neviem. :D) Účel to splnilo a všetko sme pekne zjedli.

Najskôr pripravíme náplň. Tofu nakrájame na malé kúsky. Na panvici na oleji opražíme naseknú cibuľu a prelisovaný cesnak. Osolíme, zaprášime mletou paprikou a prihodíme tofu. Pár minút ho popražíme a odstavíme.

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a nastrúhame. Zmiešame s múkou, vajíčkom a soľou. Vypracujeme cesto, rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a do stredu každého dáme náplň. Zabalíme a vygúľame guľky. Varíme v osolenej vode a keď vyplávajú, vyberieme ich do hrnca a omastíme.

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, chvíľku popražíme a zasypeme cukrom. Miešame na miernom ohni, kým sa nerozpustí a trochu neskaramelizuje. Na to hodíme prepláchnutú kyslú kapustu, prikryjeme a podusíme. Podávame s guľkami.

1. 10. 2022 16:36

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty