Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Čokoládová kefírová bábovka s gaštanovým pyré
Túto bábovku som mala v hlave už dlhšie, pretože čokoláda a gaštanové pyré plus jemný akcent rumu sa vyslovene hodia do sychravého jesenného počasia. Baví ma kyselkavá chuť kefíru v pozadí aj celé kúsky čokolády, ktoré sem-tam v bábovke zachrumkajú.
- 45 minút
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 | vajcia L |
270 g | polohrubej múky |
140 g | trstinového cukru |
10 g | holandského kakaa |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
120 g | masla |
100 g | horkej čokolády |
200 g | domáceho kefíru |
2 PL | tuzemského rumu |
120 g | gaštanového pyré |
50 g | nasekanej horkej čokolády |
+ | |
maslo a kakao na vymastenie a vysypanie formy |
Postup prípravy
Čokoládu rozpustíme nad parou spolu s maslom. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do biela, potom po častiach zapracujeme aj vlažnú čokoládu. Nakoniec vmiešame kefír a rum. Sypké suroviny zvlášť premiešame a zapracujeme ich do tekutých. Nakoniec opatrne vmiešame nastrúhané gaštanové pyré a nasekanú čokoládu.
Formu na bábovku poriadne vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Lyžicou rovnomerne naplníme cestom, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°. Po 10 minútach stíšime na 175° a dopekáme, kým test špáradlom neukáže, že je bábovka dosť upečená.
Po upečení ju necháme chvíľku vychladnúť a potom vyklopíme na tanier.
Tip: Ak nemáte po ruke kefír (domáci je len o niečo redší ako jogurt), použite biely jogurt trošku zriedený mliekom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk