Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečená ovsená kaša à la carrot cake
Ovsená kaša sú moje obľúbené raňajky a mrkvová torta zase najmilovanejší dezert. Ich spojenie funguje skvelo, plus je to jedlo nabité živinami. Ako základ som použila už hotovú, chuťovo vyladenú ovsenú kašu s brusnicami, horčíkom a inulínom od Dr. Oetker. Stačí ju zaliať vodou alebo mliekom a máte hotovo. Ak však pridáte zopár ďalších surovín a šupnete ju do rúry, zabezpečíte si luxusné a zdravé raňajky. Alebo desiatu či olovrant.
- 3 porcie
- 25 minút 200°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 x | Premium Ovsená kaša brusnice, magnézium & inulín Dr. Oetker |
200 ml | mlieka |
120 g | mrkvy |
1 | vajce |
2-3 PL | javorového sirupu |
40 g | pekanových alebo vlašských orechov |
(hrsť sušených alebo čerstvých brusníc) | |
(1 ČL citrónovej alebo pomarančovej kôry) | |
tuk a múka na vymazanie a vysypanie formy |
Postup prípravy
Mrkvu nastrúhame najemno. Orechy nasekáme a niekoľko kusov si necháme v celku na vrch pečenej kaše. Obsah balíčkov kaší vysypeme do misy, pridáme mlieko, vajce, javorový sirup a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme aj mrkvu, orechy, prípadne brusnice a podľa chuti trošku nastrúhanej citrusovej kôry. Malú zapekaciu misu alebo mištičky vymažeme a vysypeme napríklad hrubou múkou. Vylejeme hmotu, urovnáme, poukladáme orechy a brusnice a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200° do zlatista.
Podávame teplé alebo vychladnuté, ideálne s kopčekom jemného tvarohu osladeného vanilkovým cukrom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk