Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vegánska panna cotta s tapiokovými perlami

Vegánska panna cotta s tapiokovými perlami
veganbez mliekabez lepku

Kokos a ananás je osvedčená kombinácia, lebo veď pina colada. :) Tieto dve chute som skúsila spojiť s tapiokovými perličkami v lahodnom letnom dezerte, ktorý skvelo chutí aj vyzerá. Okrem toho osvieži a celkom dosť zasýti. A ak by vám v ňom veľmi chýbal biely rum, môžete si ho tam skúsiť primiešať. ;)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
BIELA ČASŤ
200 ml  kokosové mlieko z konzervy
50 ml  šťava z ananásového kompótu
½ bal.  Tapioca Pearls Dr. Oetker
 +
150 ml  šťava z ananásového kompótu
½ bal.  Vega gel Dr. Oetker
 
OVOCNÁ ČASŤ
120 g  ananás z konzervy
2 PL  limetková šťava
2 PL  trstinový cukor
 +
100 ml  ananásová šťava
¼ bal.  Vega gel Dr. Oetker

Postup prípravy

Tapiokové perly namočíme na hodinu do vody. Pripravíme si dve alebo tri nádobky (z tohto množstva získate dve väčšie alebo tri menšie porcie), z ktorých budeme dezert po stuhnutí vyklápať. Ja som zvolila obyčajné hladké poháre. Vodu z perál zlejeme, v kastróli rozmiešame kokosové mlieko s ananásovou šťavou a pridáme aj perličky. Pomaly, za občasného miešanie uvedieme do varu a ešte krátko povaríme, aby perly spriesvitneli. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Občas premiešame.

V inom kastróliku rozpustíme Vega gel v ananásovej šťave. Za občasného miešania privedieme do varu. Varíme minútu, potom odstavíme a metličkou opatrne vmiešame do kokosovej zmesi. Rozdelíme do pohárov vopred vypláchnutých studenou vodou. Dáme stuhnúť do chladničky.

Ananás rozmixujeme spolu s limetkovou šťavou a cukrom. V kastróliku rozmiešame Vega gel v ananásovej šťave, minútu povaríme a primiešame do ananásu. Poháre vyberieme z chladničky a na vrch rozdelíme ananásovú zmes. Dáme opäť chladiť na niekoľko hodín. Pred podávaním jemne uvoľníme nožom a vyklopíme na tanieriky.

 

29. 4. 2020 20:41

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty