Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jablkovo-kakaová nátierka
Robila som ju prvýkrát a moje očakávania boli vysoké. Milujem jablkovo-kakaový koláč s čokoládou na vrchu a tak som dúfala, že táto jablková nátierka s kakaom a čokoládou bude chutiť podobne. Nesklamala ma, je to dobrota!
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 kg | jabĺk |
300 g | kryštálového cukru |
270 ml | vody |
40 g | holandského kakaa |
1 ČL | škorice |
60 g | horkej čokolády na varenie |
1 bal. | Pektín Dr. Oetker |
½ ČL | kyseliny citrónovej |
Postup prípravy
Ako vylepšenie som do nej pridala Pektín z citrusových plodov – super vecičku na džemy, ale aj do dezertov – od Dr. Oetker. Vďaka nemu je nutela pekne hustá a je len na vás, či hotovú nátierku len rozmixujete, alebo prepasírujete úplne do hladka. Odporúčam na palacinky, do jogurtu alebo na chlebík. ;)
Jablká očistíme a nakrájame na kúsky. Zalejeme vodou a prikryté varíme na miernej až strednej teplote do zmäknutia. Rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka, prípadne prepasírujeme. Pektín zmiešame s 2 PL cukru, pridáme k jablkám a minútu prevaríme. Pridáme aj zvyšný cukor a kakao a varíme ešte 5 minút. Nakoniec v zmesi necháme rozpustiť čokoládu, pridáme kyselinu citrónovú, prevaríme a môžeme naberať do pohárikov vyvarených v horúcej vode. Skladujeme v chladničke, alebo ak chceme, aby vydržala dlhšie aj v špajzi, vysterilizujeme.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk