Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Tvarohová Míša torta

Tvarohová Míša torta
torta

V minulosti som ju robila, no nestihla som ju pekne odfotiť. Teraz mi to vyšlo tesne, s posledným kúskom. :D Moja narodeninová tvarohová "Míša" torta bola bez debaty to najlahodnejšie, čo sme v poslednej dobe jedli.

  • Čas varenia 35 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
3  vajcia
2 PL  cukru
1 ks  vanilkový cukor
3 PL  oleja
3 PL  polohrubej múky
2 PL  kakaa
1 ČL  instantnej kávy
1/2 ČL  kypriaceho prášku
 štipka soli
 
NA NÁPLŇ
180 ml  smotany na šľahanie
150 g  masla
3 PL  kyslej smotany
2  vanilkové cukry
120 g  práškového cukru
500 g  polotučného krémového tvarohu
4 pl.  želatíny
 trochu vody
 
NA GANACHE
100 g  čokolády na varenie
100 g  smotany na šľahanie
1/2 ČL  masla

Postup prípravy

Na "Míša" torty a rezy existuje viacero receptov, väčšinou si náplň vystačí s maslom a tvarohom, prípadne mascarpone. Ja som však zvolila aj želatínu, ktorá mi umožnila urobiť krém ľahší a jemnejší. S tou šľahačkou je to skrátka obláčik. :)

 

Na tortu som použila formu s odnímateľným okrajom a priemerom 21 cm. Na cesto spolu vyšľaháme 3 žĺtky a polovicu bielka s cukrom do biela. Prišľaháme aj olej a metličkou zapraujeme zvlášť premiešané sypké suroviny. Nakoniec opatrne vmiešame sneh zo zvyšných bielkov a štipky soli. Dno formy vyložíme papierom na pečenie, boky netreba vymazávať. Cesto rovomerne rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 180° asi 35 minút.  

 

Hotové cesto vyrežeme z formy a necháme vychladnúť. Potom ho do formy vrátime, ale uložíme ho spodnou časťou nahor. Natrieme ríbezľovým alebo malinovým džemom.

 

Pripravíme si krém. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Primiešame po častiach tvaroh a kyslú smotanu. Nakoniec vyšľaháme tuhú šľahačku a zapracujeme ju do tvarohovej zmesi. Želatínu (použila som 4 plátky) si pripravíme podľa návodu. Najskôr ju necháme napučať v troške vody, potom ju zahrejeme a keď je tekutá, primiešame do nej lyžicu krému. Prelejeme do zvyšného krému za neustáleho miešania. Nalejeme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky, ideálne do druhého dňa. 

Šľahačku zohrejeme pod bod varu, pridáme nalaámanú čokoládu a maslo a miešme, kým sa v nej nerozpustia. Vylejeme na vrch torty a urovnáme. Dáme do chladničky stuhnúť.

22. 1. 2024

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty